ukenru
sud-vidmoviv-v-areshti-chastini-vulitsi-institutskoyi-slidchim-po-spravi-rozstriliv-na-maydani

Суд відмовив в арешті частини вулиці Інститутської слідчим по справі розстрілів на Майдані

 • 8469 переглядiв

КИЇВ. 8 квітня. УНН. Суд відмовив у арешті частини вулиці Інститутської в Києві прокурорам Управління спеціальних розслідувань, які проводять слідчі експерименти для розслідування масових розстрілів учасників Революції гідності 20 лютого 2014 року. Про це повідомив керівник Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк в коментарі кореспонденту УНН.

"Суд відмовив сьогодні в арешті частини вулиці Інститутської, на жаль", - зазначив Горбатюк.

За його словами, арешт уже двічі накладали і знімали, хоча при цьому забудовник погодився почекати зі зведенням меморіалу до закінчення слідчого експерименту в місці розстрілів. Тим не менш, прокуратура прагне добитися арешту, щоб проведення слідчих дій на вулиці надалі не залежало від волі певних посадових осіб, а відбувалось у рамках кримінального процесу.

"На сьогодні є згода і запевнення, а назавтра вона може зникнути, а відповідальність – на слідчому прокуророві", - пояснив він.
При цьому він додав, що прокурор планує оскаржити сьогоднішнє рішення і подати апеляцію із тим, щоб все-таки домогтися арешту частини вулиці до завершення слідчих дій.

Нагадаємо, до Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури надійшли додаткові клопотання від потерпілих на проведення слідчих експериментів на вулиці Інститутській.

У січні в Києві на алеї Героїв Небесної Сотні розпочинаються підготовчі роботи зі спорудження Меморіалу.

Українські Національні Новини

Суспільство