sud-vidkhylyv-vymohy-zaboronyty-niderlandam-postachaty-zapchastyny-dlia-f-35-do-izrailiu

Суд відхилив вимоги заборонити Нідерландам постачати запчастини для F-35 до Ізраїлю

 • 25711 переглядiв

Нідерландський суд відхилив вимогу правозахисних груп зупинити експорт частин винищувачів F-35 до Ізраїлю з Нідерландів

Суд в Гаазі відхилив вимоги правозахисних груп заблокувати експорт деталей винищувачів F-35 до Ізраїлю, які постачають Нідерланди, повідомляє Reuters, пише УНН.

Деталі

"Нідерландський суд у п’ятницю відхилив вимоги правозахисних груп заблокувати голландському уряду експорт деталей винищувачів F-35 до Ізраїлю, які, на їхню думку, сприяли військовим злочинам, скоєним в заблокованому секторі Газа", - ідеться в матеріалі.

Судді заявили, що вони повинні залишити уряду Нідерландів свободу, коли справа доходить до зважування політичних питань у рішеннях щодо експорту зброї.

Правозахисні групи стверджували, що Ізраїль використовував літаки для атак у Газі, під час яких гинули мирні жителі. Вони стверджували, що запобігання цьому було важливіше, ніж виконання Нідерландами своїх комерційних чи політичних зобов’язань перед країнами-союзниками.

Судді погодилися з тим, що, ймовірно, F-35 сприяли бомбардуванню Гази та можливим порушенням законів війни, але вказали, що можуть лише вирішувати питання, чи уряд зробив розумну оцінку, дозволивши продовжити експорт, пише видання.

Нагадаємо

У вересні міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант подав офіційний лист-запит (LOR) до США та компанії Lockheed Martin щодо закупівлі третьої ескадрильї з 25 літаків F-35.

Павло Башинський

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У Кременчуці вандали перевернули Ханукію

     • 26951 переглядiв