ukenru
sud-u-rf-nablizivsya-do-viroku-u-spravi-ukrayintsya-chabana

Суд у РФ наблизився до вироку у справі українця Чабана

 • 13770 переглядiв

КИЇВ. 19 квітня. УНН. Клімовський районний суд Брянської області Росії після виступу із останнім словом громадянина України Олега Чабана у п'ятницю, 19 квітня, піде до нарадчої кімнати для постановлення йому вироку. Про це УНН повідомляє з посиланням на сторінку у Facebook глобальної кампанії зі звільнення заручників Кремля Save Oleg Sentsov.

"19 квітня об 11 годині в Клімовському районному суді Брянської області (Росія) виступить із останнім словом громадянин України Олег Чабан. Після цього суд піде до нарадчої кімнати для постановлення йому вироку", - йдеться у повідомленні.

У спільноті нагадали, що водія рейсового автобусу “Вінниця - Москва” Олега Чабана було затримано ФСБ РФ на території Брянської області ще 19 травня 2018 року. Його обвинуватили у перевезенні багажу із вибухівкою. "Цікаво, що безробітного із Ростову, який отримав цей багаж, російські правоохоронці із невідомих причин відпустили. Тепер “власник багажу із вибухівкою” проходить по справі як свідок та дає свідчення проти Олега", - сказано у повідомленні.

Вказано, що Олегу Чабану загрожує 5 років позбавлення волі. Сам він вини не визнає. Його адвокат Юрій Білоус стверджує, що сторона обвинувачення не довела провину Олега Чабана. “При проведенні розслідування було порушено принципи об'єктивності, всебічності, не були з'ясовані усі обставини. Підхід ФСБ Росії та російських судів має прямі ознаки дискримінації за національною ознакою”, – переконаний захисник.

Торік у МЗС заявляли, що Росія не пускає консула до українця Чабана.

Українські Національні Новини

Політика