ukenru
sud-u-frantsiyi-oshtrafuvav-ikea-na-1-mln-yevro-cherez-stezhennya-za-svoyimi-spivrobitnikami

Суд у Франції оштрафував IKEA на 1 млн євро через стеження за своїми співробітниками

 • 13226 переглядiв

КИЇВ. 15 червня. УНН. Суд у Франції оштрафував шведського виробника меблів IKEA на 1 млн євро у справі про стеження за своїми співробітниками. Про це повідомляє BBC, передає УНН.

Цитата

"Французький суд зобов'язав IKEA виплатити штраф у розмірі 1 млн євро (860 000 фунтів стерлінгів; 1,2 млн доларів) після того, як шведська меблева мережа була визнана винною в шпигунстві за персоналом у Франції", - йдеться у повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що колишній генеральний директор французького відділення IKEA France Жан-Луї Байо був засуджений до дворічного умовного тюремного ув'язнення і штрафу в розмірі 50 000 євро.

Так, було виявлено, що французька дочірня компанія використовувала приватних детективів і поліцейських для збору особистих даних про співробітників. Докази з'явилися в 2012 році.

Серед 15 осіб на лаві підсудних під час Версальського суду були топ-менеджери і колишні менеджери магазинів. Також, чотири співробітники поліції постали перед судом за передачу конфіденційної інформації.

Система масового спостереження використовувалася менеджерами магазинів для перевірки претендентів на роботу, а також для перевірки їх персоналу.

Як повідомляло агентство AFP з посиланням на судові документи, щорічний рахунок IKEA для приватних детективів досяг 600 000 євро.

"У одному випадку, як повідомляє AFP, колишній глава відділу ризиків компанії хотів дізнатися, як співробітник може дозволити собі новий кабріолет BMW. Він також запитав, чому один із співробітників Бордо "раптово став мітингувальником".

Повідомляється, що цей керівник, Жан-Франсуа Періс, був засуджений до 18 місяців умовно і штрафу в розмірі 10 000 євро.

Доповнення

Раніше повідомлялося, що французьке представництво шведської компанії IKEA, а також низка колишніх її топ-менеджерів постануть перед судом за звинуваченням в спробах нелегально стежити за працівниками і особами, які намагалися працевлаштуватися в компанію.

Українські Національні Новини

Новини Світу