ukenru
sud-rozglyane-visnovki-ekspertizi-yakoyu-dovoditsya-provina-zaytsevoyi-ta-dronova

Суд розгляне висновки експертизи, які свідчать про провину Зайцевої та Дронова

 • 12293 переглядiв

КИЇВ. 8 січня. УНН. На засіданні суду у справі смертельної ДТП у Харкові, яка сталася за участі Олени Зайцевої і Геннадія Дронова, суддя ухвалив розглянути висновки експертизи, які свідчать про провину як водія Lexus Зайцевої, так і водія Volkswagen Touareg Дронова, передає кореспондент УНН.

Так, на сьогоднішньому засіданні Київського райсуду Харкові у цій справі суддя відхилив клопотання прокурорів та адвокатів Зайцевої щодо визнання висновків експертизи неналежними та очевидно недопустимими.

"Суд ухвалив у задоволенні клопотання сторони обвинувачення про визнання доказів неналежними відмовити", – сказав суддя.

Він також повідомив, що суд відмовляє у клопотанні щодо визнання висновків експертизи очевидно недопустимими. Рішення щодо належності доказів суд ухвалить в нарадчій кімнаті під час ухвалення судового рішення.

Саму експертизу замовив захист Дронова. За висновками фахівців, середня швидкість автомобіля Lexus, за кермом якого перебувала Зайцева, складала 106,7 км/год. Дронов почав рух на жовто-червоний сигнал світлофору. За даними експертизи, Зайцева мала змогу уникнути зіткнення, якби не перевищила швидкість. Дронов також мав змогу уникнути зіткнення, якби почав рух на дозволений сигнал світлофору.

Наступне засідання у справі призначили на 15 січня 2019 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Автошколу, де навчалась Зайцева, можуть позбавити ліцензії

Як повідомляв УНН, автотехнічна експертиза встановила швидкість Lexus Зайцевої. За даними експертизи, автомобіль рухався зі швидкістю 106 км/годину.

Раніше, на засіданні 19 грудня, суд продовжив арешт для обвинувачених Зайцевої та Дронова ще на два місяці.

Нагадаємо, резонансна ДТП сталася 18 жовтня 2017 року у центрі Харкова. Тоді позашляховики під керуванням Олени Зайцевої та Геннадія Дронова зіткнулися на перехресті вулиці Сумської та провулку Мечникова. Після зіткнення Lexus Зайцевої викинуло на пішоходів, внаслідок чого загинули шестеро осіб.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП