ukenru
sud-rf-vinis-virok-shistom-figurantam-spravi-khizb-ut-takhrir

Суд РФ виніс вирок шістьом фігурантам справи "Хізб ут-Тахрір"

 • 14856 переглядiв

КИЇВ. 12 листопада. УНН. Сьогодні, 12 листопада, Південний військовий суд в Ростові-на-Дону виніс вирок шістьом фігурантам справи "Хізб ут-Тахрір" (ялтинська група). Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє громадська організація "Кримська солідарність", передає УНН.

Суд оголосив вирок у відношенні шістьох кримських татар:
Муслім Алієв - 19 років, з обмеженням свободи на 1 рік;
Інверсія Бекіров - 18 років з обмеженням свободи на 1 рік;
Емір-Усеїн Куку - 12 років з обмеженням свободи на 1 рік;
Вадим Сірук - 12 років з обмеженням свободи на 1 рік;
Рефат Алімов - 8 років з обмеженням свободи на 1 рік;
Арсен Джеппаров - 7 років з обмеженням свободи на 1 рік.

"На думку адвокатів, які працюють з даною категорією справ, протягом усього слідства не представлено жодного доказу провини і причетності підсудних до терористичних актів або насильства, а заарештовані кримські татари звинувачуються і засуджуються до різних термінів в колонії суворого режиму лише на підставі того, що відвідували релігійні збори і читали релігійну літературу, обговорювали соціально-політичні теми", - відзначили в громадській організації.

Нагадаємо, що справа проти "Хізб-ут-Тахрір" була ініційована навесні 2016 року. Тоді за підозрою в зв'язках з "Хізб ут-Тахрір" в Ялті були затримані Рефат Алімов, Емір-Усеїн Куку, Муслім Алієв, Арсен Джеппаров, Инвер Бекіров і Вадим Сірук. Останнього 15 грудня 2018 року етапували з Ростовського СІЗО до Криму.

Українські Національні Новини

Політика