ukenru
sud-prodovzhiv-rozglyad-apelyatsiyi-u-spravi-saakashvili-schodo-nadannya-yomu-dodatkovogo-statusu

Суд продовжив розгляд апеляції у справі Саакашвілі щодо надання йому додаткового статусу

 • 12316 переглядiв

КИЇВ. 22 січня. УНН. Київський апеляційний адміністративний суд продовжив розгляд апеляційних скарг екс-голови Одеської ОДА та Управління ДМС у Київській області на рішення суду першої інстанції щодо відмови у наданні Саакашвілі статусу особи, яка потребує додаткового захисту, передає кореспондент УНН.

Наразі засідання суду відновилося після того як судді пішли із зали як почалися викрики з боку прихильників Саакашвілі.
Продовжується слухатися клопотання захисту Саакашвілі про відвід усього складу суду.

Адвокат Руслан Чорнолуцький наголосив, що захист заявив про відвід суддів, оскільки вбачаються суттєві ознаки їхньою упередженості. На його думку, колегія суддів сприяє прискоренню апеляційної скарги.

“У цьому ми бачимо, що порушується принципи незалежності, об’єктивності, змагальності сторін”, — сказав він.

У свою чергу інший захисник Саакашвілі Павло Богомазов вважає, що Управління ДМС у Київській області, подаючи апеляцію на рішення суду першої інстанції, зловживає своїми процесуальними правами, адже всі її інтереси були задоволені у цьому суді. Тому просив суд задовольнити їхнє клопотання про відвід суддів.

Водночас представник Управління ДМС у Київській області наголосив, що будь-яких підстав для відводу суду не має, і заява про відвід не підлягає задоволенню.

Судді пішли до нарадчої кімнати для вирішення питання за клопотанням Саакашвілі і його захисту.

Нагадаємо, 3 січня 2018 року Окружний адміністративний суд Києва повністю відмовив Міхеілу Саакашвілі у задоволені позову до управління ДМС у Київській області про скасування рішення щодо відмови у наданні Саакашвілі статусу особи, яка потребує додаткового захисту.

У своєму позові захист Саакашвілі просив суд зобов’язати ДМС у Київській області розглянути у належний законом спосіб і підготувати документи для надання Саакашвілі статусу особи, яка потребує додаткового захисту.

Раніше Управління міграційної служби Київської області відмовило екс-голові Одеської ОДА Міхеілу Саакашвілі у наданні додаткового захисту від примусової екстрадиції до Грузії.

Українські Національні Новини

Політика