ukenru
sud-prodovzhit-rozglyad-spravi-eks-biytsiv-berkutu-31-sichnya

Суд продовжить розгляд справи екс-бійців “Беркуту” 31 січня

 • 6560 переглядiв

КИЇВ. 30 січня. УНН. Святошинський районний суд Києва продовжить 31 січня розгляд справи за обвинуваченням 5 екс-бійців спецпідрозділу МВС “Беркут” у розстрілах мітингуючи на Майдані незалежності в Києві у лютому 2014 року. Про це сьогодні на судовому засіданні повідомив головуючий колегії суддя Святошиського районного суду Києва Сергій Дячук, передає кореспондент УНН.

“У судовому засіданні оголошується перерва до 11.30 31 січня”, — сказав Дячук.

Варто зазначити, що на сьогоднішньому засіданні суд продовжив допит свідків та дослідження відеодоказів, а також повідомив про завершення підготовки запитів у рамках міжнародної правової допомоги для встановлення місцезнаходження і допиту в якості свідків розстрілів на Майдані громадянина Грузії та громадянина Вірменії. Також суд повідомив його учасників про надходження заяви від сторони захисту про відвід експерту-балістику.

Як повідомляв УНН, у травні 2015 року Святошинський суд почав розгляд по суті справи проти п’яти екс-беркутівців: Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури й Олега Янішевського. Їх обвинувачують у розстрілі активістів Майдану на вулиці Інститутській у Києві в лютому 2014 року.

П’ятьом колишнім беркутівцям інкримінують перевищення службових повноважень, незаконне поводження зі зброєю, умисне вбивство та завдання тілесних ушкоджень активістам Майдану.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП