ukenru
sud-pishov-do-naradchoyi-kimnati-virishuvati-chi-priznachati-do-rozglyadu-spravu-v-yanukovicha-po-suti

Суд пішов до нарадчої кімнати вирішувати, чи призначати до розгляду справу В.Януковича по суті

 • 10632 переглядiв

КИЇВ. 16 червня. УНН. Оболонський районний суд Києва видалився до нарадчої кімнати для вирішення питання про призначення до розгляду по суті обвинувального акту щодо екс-президента Віктора Януковича, який підозрюється у державній зраді, передає кореспондент УНН.

Під час підготовчого засідання сторона захисту заперечила проти застосування до В.Януковича процедури спеціального судового слідства. Адвокати наголосили, що екс-президент не переховується від суду та слідства.

Захисник В.Сердюк підкреслив, що В.Янукович проживає за адресою вказаною для листування з судом, а саме в Ростові-на-Дону Російської Федерації.

Крім того, сторона захисту повідомила суду, що міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков та екс-голова СБУ Валентин Наливайченко незаконно намагалися затримати В.Януковича в Криму.

Нагадаємо, 16 червня Оболонський районний суд Києва продовжив підготовче засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням у державній зраді екс-президента Віктора Януковича.

Як повідомляв УНН, 28 листопада 2016 року Генеральний прокурор Юрій Луценко у Святошинському районному суді Києва оголосив повідомлення про підозру у відеорежимі екс-президенту України Віктору Януковичу у державній зраді, пособництві представникам влади РФ в умисних діях, вчинених з метою вчинення зміни меж території держкордону України та ведення агресивної війни. Тобто злочинів, передбачених ч.1. ст.111, ч.5 ст.27. ч.3 ст.110, ч.5 ст.27 ч.2 ст.437 ККУ.

20 січня 2017 року Печерський районний суд Києва надав дозвіл військовій прокуратурі на здійснення спеціального (заочного) досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою екс-президента України Віктора Януковича у державній зраді.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП