sud-nad-hirkinym-eks-spivrobitnyk-fsb-ne-vyznaie-svoiei-provyny-v-ekstremizmi

Суд над Гіркіним: екс-співробітник фсб не визнає своєї провини в "екстремізмі"

 • 110856 переглядiв

Ігор "Стрєлков" Гіркін, ексофіцер фсб і колишній міністр "ДНР", визнав себе невинним в екстремізмі в московському суді; процес закритий для громадськості. Його кандидатура на посаду президента може бути заблокована, якщо він буде засуджений до виборів 2024 року.

У москві судять екс-міністра оборони так званої "днр", колишнього співробітника фсб Ігоря "Стрєлкова" Гіркіна. Слухання проходять у закритому режимі. Про підсумки першого засідання адвокат Стрєлкова розповів російським медіа, передає УНН.

Деталі

За даними росЗМІ на першому засіданні у кримінальній справі про заклики до екстремістської діяльності колишній офіцер фсб рф Ігор Гіркін (більше відомий під псевдонімом Стрєлков) не визнав свою провину.

Зазначається, що в листопаді в листі із СІЗО Стрєлков закликав своїх прихильників сформувати штаб для його підтримки на виборах президента в березні 2024 року.

Статус Гіркіна, як підозрюваного у кримінальному провадженні, не заважає йому висунути кандидатуру в президенти. Втім, згідно з інформації російських медіа, кандидатуру Стрєлкова не приймуть, якщо суд винесе йому вирок до початку виборів.

Наступне засідання у справі Стрєлкова призначено на 20 грудня поточного року, а президентські вибори у рф відбудуться навесні наступного року.

Нагадаємо

Екс-співробітника фсб затримали 21 липня за підозрою в екстремістській діяльності з використанням Інтернету. За словами самого Стрєлкова, приводом для порушення справи стали два пости в Telegram про можливу здачу Криму Україні та проблеми з грошовим забезпеченням військових. На початку серпня його справу засекретили.

Наступне слухання відбулося в середині вересня. За даними дружини Ігоря "Стрєлкова" Гіркіна московський суд залишив його у СІЗО ще на три місяці

Довідково

Ігор "Стрєлков" Гіркін - колишній польовий командир "днр". У листопаді минулого року Окружний суд Гааги визнав його винним у збитті рейсу MH17 на сході України 2014 року і засудив до довічного ув'язнення.

Тетяна Салганік

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Сумщина: арміці рф атакували регіон 19 разів за добу

     • 110351 переглядiв

    На Миколаївщині працює ППО

     • 39400 переглядiв