sud-do-lypnia-obmezhyv-strok-oznaiomlennia-u-spravi-shchodo-eksministra-infrastruktury-pyvovarskoho

Суд до липня обмежив строк ознайомлення у справі щодо ексміністра інфраструктури Пивоварського

 • 24190 переглядiв

Колишньому міністру інфраструктури Пивоварському та його заступнику, яких підозрюють у зловживанні службовим становищем, що завдало державному підприємству збитків на суму $49,63 млн, суд продовжив термін ознайомлення з матеріалами справи до 23 липня.

Вищий антикорупційний суд до липня обмежив строк ознайомлення у справі щодо ексміністра інфраструктури України Андрія Пивоварського та його колишнього першого заступника, які підозрюються у зловживанні владою та службовим становищем. Про це УНН повідомляє з посиланням на САП.

25 березня 2024 року за клопотанням детектива НАБУ, погодженим прокурором САП, слідчий суддя ВАКС обмежив стороні захисту строк ознайомлення з матеріалами у справі стосовно колишнього міністра інфраструктури України та його колишнього першого заступника, які підозрюються у зловживанні владою та службовим становищем.

- йдеться в повідомленні САП.

Деталі

Встановлено строк для ознайомлення до 23 липня 2024 року включно. Після спливу цього часу сторона кримінального провадження вважатиметься такою, що реалізувала своє право на доступ до матеріалів.

В САП зазначили, що 8 серпня 2023 року досудове розслідування у справі було завершено.

З того часу сторона захисту ознайомлюється з матеріалами справи.

 - інформує САП.

Контекст

У 2015 році міністр спільно зі своїм першим заступником, який також був головою Тарифної ради Міністерства інфраструктури видав наказ, який дозволяв приватним компаніям стягувати половину ставки корабельного збору із суден в морському порту "Південний". Цей наказ було видано попри те, що акваторія морського порту "Південний" є державною власністю та перебуває у користуванні "АМПУ" і право на збори належить виключно державному підприємству.

Натомість відповідно до цього наказу державному підприємству призначалась усього частина коштів, інша частина стягувалась приватними компаніями. У результаті, ДП АМПУ було завдано понад 49,63 млн дол. США збитків, що підтверджено відповідними висновками експертиз.

Доповнення

В лютому 2023 року ексміністру інфраструктури України Андрію Пивоварському та його колишньому першому заступнику повідомлено про підозру у зловживанні владою та службовим становищем.

Анна Мурашко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Президент Литви призначив Кащюнаса новим головою Міноборони

     • 25509 переглядiв

    Ворог атакує ракетами: в Одесі пролунали повторні вибухи

     • 26234 переглядiв

    Розбір завалів на ДніпроГЕС триватиме близько тижня - Сирота

     • 57231 переглядiв

    В Одесі пролунав вибух - ЗМІ

     • 27515 переглядiв

    У столиці розпочато прийом до перших класів - КМДА

     • 61181 переглядiв