sud-areshtuvav-ekshlavu-derzhspetszviazku-i-vyznachyv-zastavu-v-50-mln-hrn

Заволодіння 62 млн грн коштів Держспецзв’язку: суд арештував організатора Коваля

 • 16952 переглядiв

Суд арештував з можливістю внесення застави у розмірі 50 млн грн організатора схеми заволодіння державними коштами у сумі понад 62 млн грн під час закупівлі Державною службою спеціального зв'язку та захисту інформації

Вищий антикорупційний суд арештував з можливістю внесення застави у розмірі 50 млн грн організатора схеми заволодіння державними коштами у сумі понад 62 млн грн під час закупівлі Державною службою спеціального зв'язку та захисту інформації України Романа Коваля. Про це УНН повідомляє з посиланням на САП.

Повідомляється, що 22 листопада за клопотанням прокурора САП слідчий суддя ВАКС обрав запобіжний захід особі, яку слідство вважає організатором схеми заволодіння державними коштами у сумі понад 62 млн грн під час закупівлі Державною службою спеціального зв'язку та захисту інформації України (Держспецзв’язку) засобів інформатизації, призначених для створення системи захищених реєстрів даних.

Суд ... застосував до указаного підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 50 млн грн застави та покладенням процесуальних обов’язків у разі її внесення

- йдеться в повідомленні.

Судове засідання щодо обрання запобіжного заходу Юрію Щиголю ще триває.

Доповнення

Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Національне антикорупційне бюро України повідомили про підозру голові Держспецзв'язку, його заступнику та іншим у заволодінні понад 62 млн грн.

Кабінет міністрів України звільнив керівництво Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України - очільника відомства Юрія Щиголя та його заступника Віктора Жору.

Анна Мурашко

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Еволюція найкращої горілки

     • 23791 переглядiв