stvorennia-tryvymirnykh-modelei-mists-voiennykh-zlochyniv-rf-fakhivtsi-kndise-pochnut-vykorystovuvaty-tekhnolohiiu-eyescloud3d

Створення тривимірних моделей місць воєнних злочинів рф - фахівці КНДІСЕ почнуть використовувати технологію eyesCloud3D

 • 73192 переглядiв

КНДІСЕ отримав безоплатну ліцензію на використання інноваційного продукту eyesCloud3D. Це підвищить якість експертиз та відповідність європейським стандартам.

Київський науково-дослідний інститут судових експертиз Міністерства юстиції України отримав безоплатну ліцензію на використання інноваційного продукту eyesCloud3D. Що собою являє ця технологія, і як вона покращить фіксацію воєнних злочинів росії розповів директор КНДІСЕ Олександр Рувін в коментарі УНН.

Деталі

За його словами, EyesCloud3D - це інноваційний продукт, який дозволяє створювати тривимірні моделі об'єктів та поверхонь.

Ця технологія використовує фотограмметрію, що дає змогу проводити вимірювання в трьох вимірах і обчислювати об'єми за допомогою зображень, знятих будь-яким типом камери. Завдяки цьому, вдається з великою точністю документувати всі обставини на місцях подій і проводити детальний аналіз отриманих даних. Крім того, важливо, що до вихідної інформації можна неодноразово повторно звертатися в будь-який потрібний момент. Наприклад обставини на місцях подій після російських ракетних обстрілів залишаються доступними для аналізу навіть після ліквідації наслідків,

- пояснив Олександр Рувін.

Директор КНДІСЕ підкреслив, що робота українських експертів має відповідати стандартам Європейської мережі судово-експертних установ. Це гарантує високу якість і достовірність проведених досліджень, що є критично важливим для справедливого розслідування та судового процесу. А використання таких інноваційних продуктів, як eyesCloud3D, допомагає забезпечити відповідність цим стандартам.

Застосування сучасних технологій, таких як eyesCloud3D, є важливим кроком на шляху до вдосконалення судової експертизи в Україні. Це підвищує якість проведених досліджень, але й сприяє справедливості та правосуддю, що є основою демократичного суспільства. Використання інноваційних методів дозволяє українським експертам ефективніше протидіяти злочинам і забезпечувати справедливий судовий процес,

- підсумував директор КНДІСЕ.

Додатково

У десяту річницю збиття в небі над Україною літаку рейсу MH17 авіакомпанії Malaysia Airlines, в результаті якого загинуло 298 людей, Олександр Рувін нагадав, завдяки яким саме експертизам вдалося довести, що росія причетна до цього злочину.

Захар Подкидишев

Слайдер

    Популярні

    Новини по темі