ukenru
stskk-bezpilotnik-obsye-zafiksuvav-vikoristannya-tsivilnikh-budinkiv-boyovikami

СЦКК: безпілотник ОБСЄ зафіксував використання цивільних будинків бойовиками

 • 14141 переглядiв

КИЇВ. 6 лютого. УНН. Безпілотник моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі зафіксував використання цивільних будинків бойовиками, а також ворожу військову техніку та зброю. Своїми діями бойовики грубо порушують норми міжнародного гуманітарного права. Про це йдеться у заяві української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК), поширеної пресцентром ООС, передає УНН.

"За інформацією СММ ОБСЄ: "3 лютого БПЛА СММ середнього радіуса дії зафіксував нещодавно збудований підземний бліндаж біля будинку на східно-північний схід від населеного пункту Соснівське (непідконтрольний урядові, 78 км на південь від Донецька). У тому ж населеному пункті БПЛА зафіксував, що принаймні 6 інших цивільних будинків використовуються членами збройних формувань", - повідомили в СЦКК.

Як вказано у звіті, зазначили у СЦКК, "біля декількох будинків були припарковані автомобілі та військові вантажівки. Цей БПЛА також виявив 1 бронетранспортер та 1 буксируваний міномет”.

"Українська сторона СЦКК наголошує, що своїми діями збройні формування Російської Федерації грубо порушують норми міжнародного гуманітарного права", - сказано у заяві.

Раніше в СЦКК заявляли, що бойовики на Донбасі розміщують військову техніку з порушенням ліній відведення.

Українські Національні Новини

Суспільство