strilianyna-na-pryvozi-zhinka-vyryvala-zbroiu-u-patrulnoho-vidkryto-provadzhennia-i-provodiat-sluzhbovu-perevirku

Стрілянина на Привозі: жінка виривала зброю у патрульного, відкрито провадження і проводять службову перевірку

 • 11226 переглядiв

В Одесі на ринку Привоз стався інцидент між поліцією та цивільними після зупинки патрульними водія, який мав ознаки наркотичного спʼяніння. Жінка відібрала зброю у патрульного, розірвала його форму. Водія та жінку затримано, відкрито кримінальне провадження.

Під час інциденту зі стріляниною на ринку Привоз в Одесі жінка відібрала у патрульного зброю та розірвала формений одяг, її та водія BMW, після зупинки якого і розпочалася штовханина, затримано. Поліція кваліфікувала дії учасників інциденту: відкрито кримінальне провадження, складено адмінпротокол, ведеться службова перевірка дій патрульних, повідомили у п'ятницю у Нацполіції, пише УНН.

Деталі

"Сьогодні в Одесі біля ринку Привоз патрульні зупинили автомобіль BMW. У керманича патрульні виявили ознаки наркотичного сп'яніння. Чоловік поводився агресивно, нецензурно висловлювався, чинив супротив, пройти освідування відмовлявся", - повідомили у поліції.

Як зазначається, біля службового авто зібрався "натовп людей, які намагались допомогти чоловіку втекти". "Одна з жінок вирвала у поліцейського вогнепальну зброю і розірвала формений одяг. Патрульний застосував відносно порушниці спецзасіб - балончик з газом дратівливої дії, повернув пістолет та використав його для виклику допоміжних сил. Поліцейський діяв відповідно до п. 13 ст. 46 Закону України "Про Національну поліцію"", - розповіли у поліції.

Зазначається, що "під час штовханини водій намагався втекти. "Фігуранта та жінку доставили до відділення поліції", - вказали правоохоронці.

Повідомляється, що поліція уже кваліфікувала дії учасників інциденту на Привозі: відкрито кримінальне провадження, складено адмінпротокол. 

"Слідчі поліції Одещини внесли дані про подію до ЄРДР, кваліфікувавши її як насильство щодо працівника правоохоронного органу - стаття 345 ККУ", - повідомили у поліції.

Зазначається, що "водія BMW та жінку, яка відібрала у патрульного зброю та розірвала формений одяг, затримано". "За участі процесуального керівництва фігурантам готується повідомлення про підозру", - вказали правоохоронці.

Окрім цього, як зазначається, "стосовно водія, який порушив ПДР та відмовився проходити освідування на стан спʼяніння, складено адміністративний протокол за статтею 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення".

"Також триває службова перевірка для надання оцінки діям патрульних поліцейських. Про її результати поінформуємо додатково", - повідомили у поліції.

Стрілянина біля Привоза в Одесі: на тлі штовханини під час переслідування підозрюваного патрульний здійснив попереджувальний постріл у повітря - поліція19.07.24, 12:00

Юлія Шрамко

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі