ukenru
stratkom-rozshukav-babtsyu-z-chervonim-praporo-simvol-rosiyskoyi-propagandi-vona-vzhe-zminila-svoyu-dumku-pro-rusnyu

Викинула червоний прапор, коли дізналась про злочини у Бучі: бабця, яка стала символом роспропаганди, змінила думку про русню

 • 693038 переглядiв

КИЇВ. 5 травня. УНН. "Бабця з червоним прапором" Анна Іванівна, яка на росії стала символом пропаганди війни в Україні, закинула той прапор подалі, коли дізналася про злочини окупантів у Бучі. Про це інформує Центру стратегічних комунікацій при Мінкульті, співробітники якого розшукали ту саму жінку та поспілкувались із нею, пише УНН.

Деталі

Так, живий символ "проросійської України", жіночка, яка, за версією російської пропаганди, "сміливо протистояла націоналістам", насправді вдячна українським військовим, які не тільки підтримують її продуктами, але й захистили від гніву пересічних харків'ян.

Анна Іванівна пояснила, що вийшла з червоним прапором до, як вона думала, російських військових, щоб вони "не громили Україну". Про це жінка сама розповідає представникам страткому.

Натомість у країні-агресорі її мотиви перекрутили, через що вона тепер відчуває себе "зрадницею".

Наразі Анна Іванівна перебуває в одній із міських лікарень Харкова разом із своїм чоловіком.

Військові закликають не зневажати стареньку.

"Тепер, коли від росіян Анна Іванівна отримала міну на подвір'я, а від українців допомогу, її онук рятується в Польщі, коли вона дізналася про Бучу та все інше, вона закинула той червоний прапор подалі", – розповів комвзводу з позивним "Кадет".

Додамо

Як писав УНН, самопроголошений "мер" Маріуполя Іващенко пообіцяв встановити в центрі міста скульптуру бабці з радянським прапором.

Контекст

З початку збройного конфлікту росії з Україною прихильники "спецоперації" об'єднуються під яскравими символами, які підтримують, зокрема, і російську владу. Це і вже звичні георгіївські стрічки і триколори, і латинські літери, що закріпилися в контексті, і білі пов'язки на плечах. У квітні виник новий відомий образ — бабуся з червоним прапором.

За місяць українська бабуся пройшла шлях від героїні вірусного ролика до інструменту російської пропаганди. У мережі їй присвячують малюнки та вірші, влада рф обіцяє "відправити її в космос" і запросити на парад на честь Дня перемоги, а противники подій отримують штрафи за "опоганення образу".

Українські Національні Новини

Суспільство