stolychnyi-atraktsion-smerti-posadovtsi-klychka-prodovzhuvaly-ekspluatatsiiu-popry-protesty-prokuratury

"Столичний атракціон смерті": посадовці Кличка продовжували експлуатацію попри протести прокуратури

 • 19447 переглядiв

У Києві загинув юнак через обрив тросу на атракціоні над Дніпром. Прокуратура вимагала зупинити роботу атракціону ще в 2021 році, але влада проігнорувала попередження.

Днями у Києві сталася жахлива трагедія: загинув юнак 2004 року народження через обрив тросу на атракціоні через річку Дніпро. Деталі надзвичайної події має встановити слідство, адже експлуатація атракціону здійснювалася всупереч рекомендаціям правоохоронців. Про це на своїй сторінці у fb написав депутат Київської міської ради Андрій Вітренко, передає УНН.

Деталі

Він уточнив, що замовником проєкту атракціону у 2020 році було КП "ПЛЕСО", а замовником підготовчих робіт — Київське інвестиційне агентство. Про можливі небезпеки попереджала Київська міська прокуратура, яка вимагала зупинити роботу цього атракціону ще в 2021 році, нагадує Вітренко.

"Вони аргументували свою позицію тим, що компанія-переможець не мала відповідного досвіду і експлуатація таких атракціонів є потенційно небезпечною для життя та здоров'я людей.

Ніхто не має права ігнорувати сигнали, які можуть врятувати життя наших громадян.

Наразі слідство повинно встановити деталі цієї надзвичайної ситуації та з'ясувати, на якій підставі дана компанія експлуатувала атракціон, відкритий у 2021 році, всупереч рекомендаціям", - пише він.

Вітренко додав, що ця трагедія привертає увагу до питань безпеки та відповідальності міської влади.

"Моя позиція залишається незмінною: безпека громадян має бути на першому місці. Необхідно провести всебічне розслідування цього інциденту та притягнути до відповідальності винних. Також необхідно переглянути всі дозволи та стандарти безпеки для подібних атракціонів у місті", - резюмував він.

Нагадаємо, ще в 2021 році у Київській міській прокуратурі намагалися зупинити роботу вказаного атракціону. На переконання прокурорів, Київська міська рада визнала переможцем інвестиційного конкурсу компанію без досвіду з реалізації подібних проєктів та досвіду експлуатації атракціонів подібного типу. Однак, рішенням Господарського суду міста Києва, яке пізніше залишила в силі постанова Північного апеляційного господарського суду та Верховного суду, у задоволенні позову було відмовлено.

Додамо

На днях ще один скандал з посадовцями Кличка збентежив жителів столиці. У центрі Києва знесли історичну садибу 19 століття. Близько тисячі людей у суботу зібралися під Київською міською державною адміністрацією на акцію протесту.

Правоохоронці відкрили провадження за статтею "знищення майна, на яке накладено арешт". Кличко та міністр культури переводять вину один на одного, втім факт залишається незмінним - недолуге управління призвело до знищення історичної памʼятки. 

В контексті

Загалом мерія Віталія Кличка погрузла в корупції та зловживаннях - понад 140 посадовців столиці отримали підозри в рамках кримінальних проваджень. Порушення виявлено майже в усіх сферах комунального господарства. Проте мерія Кличка не визнає себе винною у розтраті коштів платників податків. Попри встановленні факти корупції та зловживань посадовці залишаються на своїх місцях і продовжують свою діяльність.

Лілія Подоляк

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    У Львові прощаються з Іриною Фаріон

     • 10818 переглядiв