ukenru
stoltenberg-zaprosiv-zelenskogo-vzyati-uchast-u-samiti-nato-v-vilnyusi

Столтенберг запросив Зеленського взяти участь у саміті НАТО в Вільнюсі

 • 1184083 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг запросив Президента України Володимира Зеленського взяти персональну участь у саміті Альянсу у Вільнюсі, який відбудеться 11-12 липня. Про це Генсек розповів під час пресконференції за участю президента Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн та прем'єр-міністра Естонії Каї Каллас, передає УНН.

Цитата

"Я запросив Президента Зеленського відвідати саміт НАТО у Вільнюсі в липні. І я дуже сподіваюся, що він зможе бути там особисто, але, звичайно, це залежить від ситуації, бо в його країні відбувається повноцінне вторгнення. Позиція НАТО щодо членства України залишається незмінною: Україна стане членом Альянсу", - заявив він.

Деталі

Столтенберг також вчергове повторив, що перший крок для того, щоб Україна стала членом Альянсу - це забезпечити, щоб вона здобула перемогу як суверенна незалежна держава. Крім цього, додав він, необхідно переконатися, що країна буде захищена від майбутніх проявів агресії з боку росії.

Нагадаємо

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час панельної дискусії на Мюнхенській конференції з безпеки розповів, що очікує демонстрацію підтримки України та вступ Фінляндії та Швеції до Альянсу на саміті у Вільнюсі 11 і 12 липня 2023 року.

Українські Національні Новини

Новини Світу