stoltenberg-vpevneniy-scho-pivnichna-amerika-ta-yevropa-razom-prodovzhat-pidtrimuvati-ukrayinu

Столтенберг впевнений, що Північна Америка та Європа разом продовжать підтримувати Україну

 • 16209 переглядiв

КИЇВ. 10 листопада. УНН. Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг висловив впевненість, що Північна Америка та Європа разом продовжуватимуть підтримувати Україну. Про це він сказав під час спільної з міністром оборони ФРН Борисом Пісторіусом пресконференції 10 листопада, пише УНН.

Цитата

"Я впевнений, що Північна Америка та Європа разом продовжуватимуть підтримувати Україну. Також тому, що ми знаємо, що чим сильнішою буде Україна на полі бою, тим сильнішою буде її рука за столом переговорів. Отже, якщо ви хочете мирного вирішення цього конфлікту шляхом переговорів, шлях до цього - надання військової підтримки Україні для сприяння довготривалому та справедливому врегулюванню", - підкреслив Генсек НАТО.

Деталі

Столтенберг зауважив, що "те, що ми бачили з початку цієї війни, - це безпрецедентна підтримка України з боку союзників по НАТО".

Генсек НАТО наголосив, що "президент путін зробив принаймні дві великі стратегічні помилки, коли вторгся в Україну". Перше і найголовніше - він повністю недооцінив українців, а також недооцінив НАТО, союзників по НАТО та партнерів. Тому що, з його слів, з початку війни союзники надали безпрецедентну підтримку, включаючи передові системи ППО, бойові танки, F-16, крилаті ракети та багато інших типів боєприпасів, зброї та військової підтримки України.

"І я впевнений, що союзники по НАТО продовжуватимуть це робити не лише тому, що ми домовилися на саміті НАТО, а також у Контактній групі з питань оборони під керівництвом США, що ми продовжуватимемо надавати підтримку Україні, а й тому, що це в наших інтересах", - зазначив Столтенберг.

Він також закликав "пам'ятати та розуміти, що якщо президент путін переможе в Україні, це трагічно для українців, але це також небезпечно для нас, бо тоді сигнал президенту путіну чи іншим авторитарним лідерам полягатиме в тому, що коли вони використовують військову силу, коли вони порушують міжнародне право, коли вторгаються в іншу країну, вони отримують те, що хочуть". "І це зробить нас більш уразливими", - вказав Генсек.

Нагадаємо

Столтенберг заявив, що Україні потрібно більше зброї. Якісної та у великій кількості.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Україна повернула додому з Криму ще двох дітей - Єрмак

     • 12050 переглядiв

    В Повітряних силах попередили про пуски ракет в напрямку Затоки

     • 19995 переглядiв

    Favbet задонатив 4 млн грн на збір UNITED24 "Безпечне Небо"

     • 12543 переглядiв