ukenru
stoltenberg-krayini-nato-obgovoryat-zobovyazannya-schodo-investitsiy-v-oboronu-na-samiti-u-vilnyusi

Столтенберг: країни НАТО обговорять зобов'язання щодо інвестицій в оборону на саміті у Вільнюсі

 • 526222 переглядiв

КИЇВ. 15 лютого. УНН. Країни НАТО обговорять, як збільшити витрати на оборону європейських союзників та Канади під час саміту, який пройде у Вільнюсі 11-12 липня 2023 року. Про це повідомив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час пресконференції, передає УНН.

Деталі

За його словами, союзники продовжують адаптувати Альянс, для чого "необхідні відповідні ресурси". Столтенберг  додав, що під час зустрічей у Брюсселі 14-15 лютого міністри оборони НАТО обговорили важливість інвестування в оборону.

Наразі, повідомив Генсек, більшість країн витрачають щонайменше 2% свого ВВП на оборону, і 2022 рік став восьмим поспіль роком збільшення витрат з додатковими інвестиціями в 350 мільярдів доларів у цю сферу.

Цитата

"Очікується, що така тенденція збережеться і цього року, але потрібно зробити більше. Тож сьогодні члени Альянсу обговорили, як розвивати зобов’язання щодо інвестицій в оборону та майбутні зобов’язання після 2024 року. Лідери НАТО приймуть рішення щодо цього на нашому наступному саміті у Вільнюсі", - підсумував він.

Нагадаємо

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що союзники по НАТО збільшують виробництво боєприпсів, до прикладу, 155-міліметрових, щоб продовжувати підтримувати Україну в боротьбі з росією.

Українські Національні Новини

Новини Світу