ukenru
stepanov-rozpoviv-chi-zakinchitsya-pandemiya-pislya-pochatku-vaktsinatsiyi

Степанов розповів, чи закінчиться пандемія після початку вакцинації

 • 15286 переглядiв

КИЇВ. 12 січня. УНН. Пандемія COVID-19 не завершиться після початку вакцинації. Для подолання коронавірусної інфекції необхідно утворити колективний імунітет. Про це в інтерв'ю "Радіо НВ" заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, передає УНН.

“Коли коронавірус прийшов у наше життя, він не питав — приходити чи не приходити. Ми намагаємося зробити все, щоб це закінчилося якомога раніше. І карантинні обмеження, і вся епідемія. Із початком вакцинації вона не може закінчитися, і не треба тут ілюзій. Треба провакцинувати велику кількість людей, щоб в нас дійсно виробився колективний імунітет”, - заявив міністр.

Також Степанов дав пораду українцям.

“Усі рекомендації і правила, які встановлюються міністерством, — це не борг перед міністром охорони здоров’я, це борг перед самими собою. Якщо ви не хочете заразитися, просто треба виконувати ці правила. Вони такі, подобаються вони нам або не подобаються, світ нічого іншого не вигадав”, - підкреслив глава МОЗ.

Зазначимо, що днями головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко заявив про можливість постачання в країну м-РНК вакцини вже найближчим часом і повідомив про лист від COVAX.

Додамо, за даними ОП, Україна отримає 1,8 мільйона доз вакцини проти COVID-19 за підписаним МОЗ контрактом з китайською компанією Sinovac Biotech - за ціною 504 грн за дозу. Очікується її постачання в максимально короткі терміни - перша партія вакцини в кількості 700 тисяч доз має бути поставлена в Україну протягом 30 днів після офіційної реєстрації. Згодом було уточнення, що йдеться про 1,9 млн доз вакцини. Початок поставок очікується у лютому.

Українські Національні Новини

Політика