ukenru
stefanchuk-rozpoviv-pro-umovi-provedennya-vseukrayinskogo-referendumu

Стефанчук розповів про умови проведення всеукраїнського референдуму

 • 14529 переглядiв

КИЇВ. 26 травня. УНН. Після ухвалення законопроекту про всеукраїнський референдум його проведення можливе за умови участі 3 млн громадян та залучення не менше двох третин областей. Про це заявив в ефірі телеканалу “Україна” перший заступник голови ВР Руслан Стефанчук, передає УНН.

“Основна ідея, яка закладається в цей законопроект, це те, щоб народ міг ініціювати і народ міг підтримати. Основні критерії в нас передбачені Конституцією України, ми не можемо від них відійти і змінити, це 3 млн громадян України. При чому дві третини областей повинні бути залучені до підтримки цього законопроекту”, - сказав Стефанчук.

За його словами, після цього визначаються процедурні питання, протягом орієнтовно 60 днів

“Це питання агітації, підтримки і так далі, і питання може бути винесене на референдум. Що цікаво – ми вперше пропонуємо українському народу, щоб він не просто визначав якісь питання на референдумі, але й надати можливість українському народу скасовувати закону, прийнятого ВРУ”, - додав Стефанчук.

Нагадаємо, сьогодні відбулося міжнародне експертне обговорення законопроекту про всеукраїнський референдум. За результатами дискусії документ вирішили доопрацювати перед тим, як виносити на розгляд парламенту.

Українські Національні Новини

Політика