starmer-stane-nastupnym-premierom-brytanii-yakykh-zmin-chekaty-ukraini

Стармер стане наступним прем’єром Британії: яка його позиція щодо України

 • 21258 переглядiв

Кір Стармер, який, як очікується, стане наступним прем'єр-міністром Великої Британії заявляв, що підтримка України з Британії після парламентських виборів не зміниться, повідомляє УНН із посиланям на The Guardian та Politico.

Деталі

 Стармер у лютому минулого року вирушив до Києва на зустріч із президентом України Володимиром Зеленським, щоб наголосити на прихильності лейбористів підтримці країни у боротьбі із агресією рф.

Тоді він заявив, що позиція Великої Британії щодо України залишиться незмінною в разі зміни уряду в 2024 році. 

"Останнє, чого хоче будь-хто в Україні, - це бачити, як політичні партії у Великій Британії сперечаються про те, що для них є питанням життя або смерті", - заявляв тоді Стармер.

Він відвідав передмістя Ірпеня та Бучі, що на Киїівщині. За його словами, він вирушив в Україну, щоб висловити солідарність із українцями, наголосити на необхідності домогтися справедливості та відшкодування збитків винним. "Має бути справедливість. Має бути правосуддя в Гаазі, і має бути належне відшкодування збитків під час відновлення України", - сказав він.

Лідер Лейбористської партії Кейр Стармер стане наступним прем’єр-міністром Великої Британії - Reuters05.07.24, 03:50

Виступаючи після бесіди із Зеленським, Стармер сказав, що це була "конструктивна зустріч".

"Ми говорили про необхідність того, щоб це правосуддя охоплювало як використання російських державних активів для відновлення, так і необхідність судового переслідування за військові злочини", - сказав Стармер.

"Я зміг сказати йому, що в разі зміни уряду на загальних виборах підтримка України залишиться незмінною. Це дуже важливе послання для мене, і я зміг передати його президенту віч-на-віч, що мені і вдалося зробити", вказав він.

Зеленський привітав Стармера з перемогою на виборах, сподівається на зміцнення британсько-українського партнерства05.07.24, 11:00

Тетяна Краєвська

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Україна зібрала понад 3 млн тонн зерна нового врожаю

     • 20226 переглядiв