ukenru
stalo-vidomo-pro-mozhlive-mistse-utrimannya-zatrimanoyi-u-bilorusi-opozitsionerki-kolesnikovoyi

Стало відомо про можливе місце утримання затриманої у Білорусі опозиціонерки Колеснікової

 • 17146 переглядiв

КИЇВ. 8 вересня. УНН. Затримана напередодні член координаційної штабу опозиції Білорусі Марія Колесникова перебуває в Мозирському прикордонному загоні. Про це сьогодні повідомив штаб Віктора Бабарика з посиланням на джерела, передає УНН.

"У наш штаб з декількох анонімних джерел надійшла інформація, що Марія Колеснікова затримана і знаходиться у Мозирському прикордонному загоні (Військова частина №1257, 247768, Гомельська обл., Мозирський р-н, н.п. Прудок)", - повідомили у штабі.

Відзначається, що раніше у телефонній бесіді з адвокатом Марії Колеснікової Максимом Знаком оперативний черговий повідомив, що не знає про факти затримання кого-небудь у пункті пропуску "Олександрівка". В інтересах Марії Колеснікової був укладений договір з адвокатом з міста Мозиря, який подав у в/ч №1257 повідомлення про прийняття захисту і копію ордера, йому також повідомили про те, що Марії Колеснікової у даній військовій частині немає.

При цьому Державний прикордонний комітет, який підтвердив затримання, також не повідомив, ні хто затримував Марію Колеснікову, ні за яких підстав вона була затримана.

Нагадаємо, українська Держприкордонслужба заявляла, що члени координаційної ради білоруської опозиції Антон Родненков і Іван Кравцов прибули до одного із українських пунктів пропуску на в'їзд в Україну, у той же час, член президії координаційної ради опозиції у Білорусі Марія Колеснікова в українські пункти пропуску не прибувала.

За даними білоруських прикордонників, опозиціонери Марія Колеснікова, Іван Кравцов та Антон Родненков, яких напередодні затримали силовики, нібито перетнули кордон Білорусі з Україною.

Раніше стало відомо, що вранці 7 вересня у центрі Мінська невідомими було викрадено Марію Колеснікову. На зв'язок також весь день не виходили Іван Кравцов та Антон Родненков.

Українські Національні Новини

Новини Світу