ukenru
stalo-vidomo-de-pobuduyut-testoviy-maydanchik-hyperloop-u-dnipri

Стало відомо, де побудують тестовий майданчик Hyperloop у Дніпрі

 • 14632 переглядiв

КИЇВ. 15 травня. УНН. У Дніпрі 14 травня пройшло друге засідання робочої групи HypeUA, під час якого було визначено місце будівництва тестового майданчика для Hyperloop. Про це повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян у Facebook, передає УНН.

"Провели друге засідання робочої групи HypeUA. Визначилися з місцем будівництва тестового майданчика. Всі зусилля зараз сконцентруємо на підготовці доброякісної наукової оцінки та технічної документації у тісній співпраці з Virgin Hyperloop One i DP World Cargospeed", – написав міністр.

Як повідомляє "Агентство розвитку Дніпра" на своїй сторінці у Facebook, воно має стати оператором проекту в м. Дніпро.

Так, будівництво тестового майданчика для надшвидкої транспортної системи Hyperloop, розробленої Ілоном Маском, планується в рамках розвитку індустріального парку INNOVATION FORPOST на Слобожанському проспекті.

"Міністерство інфраструктури України хоче об’єднати всі зусилля та залучити стратегічних партнерів для роботи над цим та іншими проектами. У нас є підтримка Єврокомісії. Європейські партнери готові створити в Українці центр із розробки перспективних транспортних рішень, і я б хотів, щоб цей центр фізично знаходився у м. Дніпро", − зазначив Омелян.

За його словами, Україна не може переймати чужі застарілі на 20−30 років технології.

"Нами вже встановлені добрі контакти з компанією Virgin Hyperloop One і компанією DP World, яка займається фінансуванням вантажного напрямку цього проекту. Зараз ми чекаємо технічне та наукове обґрунтування від Національної академії наук України. І я би дуже хотів, щоб підприємства Дніпропетровської області та інших областей України стали ключовими постачальниками для п’ятого виду транспорту нового покоління, який тільки розробляється, – системи Hyperloop", − підкреслив міністр інфраструктури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Укрзалізниця" відкриває продаж квитків на поїзд Hyperloop 

Нагадаємо, міністр інфраструктури України Володимир Омелян повідомив, коли відбудеться перше засідання координаційної ради з будівництва Hyperloop в Україні. 

Українські Національні Новини

Технології