ukenru
ssha-znyali-istorichnu-zaboronu-na-sudovi-protsesi-proti-inozemnikh-firm-na-kubi

США зняли історичну заборону на судові процеси проти іноземних фірм на Кубі

 • 9282 переглядiв

КИЇВ. 17 квітня. УНН. Адміністрація Трампа зняла заборону для громадян США щодо подачі в американські суди позовів проти іноземних компаній, які користуються майном, захопленим урядом Куби після революції Фіделя Кастро в 1959 році. Про це заявив у середу державний секретар США Майк Помпео, передає УНН, посилаючись на Reuters.

Зрушення в політиці, який, за словами Держдепартаменту, може спричинити сотні тисяч судових позовів на десятки мільярдів доларів, покликаний посилити тиск на Гавану, від якої Вашингтон вимагає припинити підтримку президента Венесуели Ніколаса Мадуро, пише видання.

Європейський союз категорично проти рішення президента США Дональда Трампа, яке вступить в силу 2 травня, так як компанії ЄС мають великий інтерес на острові.

"Будь-яка людина або компанія, що ведуть бізнес на Кубі, повинні прислухатися до цього оголошення", - сказав Помпео на прес-конференції.

"Поведінка Куби в Західній півкулі підриває безпеку і стабільність країн всього регіону, що безпосередньо загрожує інтересам національної безпеки Сполучених Штатів", - сказав він.

Нагадаємо, Сполучені Штати мають намір оголосити про нові санкції щодо Куби, Венесуели і Нікарагуа.

Українські Національні Новини

Новини Світу