ukenru
ssha-zavtra-nakladut-obmezhennya-na-kitayski-kompaniyi-scho-ukhilyayutsya-vid-sanktsiy

США завтра накладуть обмеження на китайські компанії, що ухиляються від санкцій

 • 1165239 переглядiв

КИЇВ. 23 лютого. УНН. Адміністрація Байдена у п'ятницю накладе обмеження на китайські компанії, які, як вважається, "активно ухиляються від санкцій", пов'язаних із війною в Україні, пише УНН.

Деталі

Заступник держсекретаря з політичних питань Вікторія Нуланд заявила, що Сполучені Штати "накладатимуть інші обмеження на організації, що базуються в Китаї або китайські дочірні компанії в Європі, які, на нашу думку, активно ухиляються від санкцій", поряд із пакетом санкцій, який буде оголошено у п'ятницю – у річницю вторгнення.

Цей пакет "дуже, дуже пильно і навмисно фокусується" на ухиленні від санкцій, сказала Нуланд, зазначивши, що Москва використовує треті країни, щоб уникнути покарання.

"Вони імпортують на 1000% більше ноутбуків, айфонів, посудомийних машин із третіх країн не тому, що їм потрібно, чи знаєте, працювати вдома на своїх ноутбуках, а тому, що вони можуть розібрати це обладнання, щоб отримати передові чіпи, в яких ми їм відмовили, що вони можуть зробити більше ракет тощо", - сказала Нуланд на заході Washington Post Live.

Майбутні санкції також "придушать більше російських банків, які ухиляються від санкцій", а також "посередників, які повертають гроші російському уряду" через торгівлю нафтою.

Нуланд також сказала, що США "дали зрозуміти, що ми готові запровадити санкції проти китайських компаній" за підтримку війни Москви в Україні, і що "деякі китайські компанії свідомо чи ні намагалися надати підтримку Москві".

Вона зазначила, що США нещодавно наклали санкції на китайську компанію Spacety, "яка надавала геолокаційну підтримку групі Вагнера у Бахмуті".

"Росіяни постійно просили у китайців зброї", - сказала Нуланд, зазначивши, що США постійно застерігають Пекін від смертоносної підтримки. Це стало ключовою темою розмови держсекретаря США Ентоні Блінкена та високопоставленого китайського дипломата Ван І у Мюнхені минулими вихідними.

"Було ще одне відновлене попередження про те, що ми побачимо це, якщо ви зробите поворот до серйозної військової підтримки, якою б вона не була, і це буде порушенням санкцій, і це спростує твердження Китаю про нейтралітет у цій війні", - сказала Нуланд.

"Тому ця розмова була складною у Мюнхені, і я думаю, що вона продовжиться", - додала вона.

Українські Національні Новини

Новини Світу