ukenru
ssha-zaklikali-rf-povazhati-teritorialnu-tsilisnist-ukrayini-vklyuchno-z-krimom

США закликали РФ поважати територіальну цілісність України включно з Кримом

 • 8796 переглядiв

КИЇВ. 22 січня. УНН. США закликали РФ поважати територіальну цілісність України включно з Кримом та територіальними водами. Про це УНН повідомляє з посиланням на заяву посольства США в Україні у мікроблозі у Twitter.

"У 100-у річницю Дня Соборності України ми вкотре закликаємо Росію поважати суверенітет та територіальну цілісність України у межах її міжнародно визнаних кордонів, включно з Кримом та територіальними водами", - йдеться у заяві.

Заява посольства США з'явилася на фоні загострення ситуації в районі Керченської протоки та Азовського моря, про повзучу російську окупацію якого заявляє українська сторона.

Зокрема, 25 листопада 2018 року прикордонні кораблі ФСБ РФ обстріляли і захопили три судна Військово-морських сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу", які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному морі в порт Маріуполь в Азовському морі.

Президент Петро Порошенко після цього заявив, що російська атака в Керченській протоці та Чорному морі 25 листопада не була окремою подією, адже з 2014 року Росія регулярно порушує міжнародні правила мореплавства та договори в обох цих водах та Азовському морі.

У Міноборони вказали, що Україна продовжить вільно користуватись Керченською протокою.

Українські Національні Новини

Політика