ukenru
ssha-vvodyat-rezhim-ns-cherez-koronavirus-do-krayini-vpuskatimut-ne-vsikh

США вводять режим НС через коронавірус: до країни впускатимуть не всіх

 • 16355 переглядiв

КИЇВ. 1 лютого. УНН. Сполучені Штати вводять режим надзвичайної ситуації через спалах нового смертельного коронавірусу в Китаї. Про це заявив міністр охорони здоров'я і соціальних служб США Алекс Азар під час брифінгу, передає УНН.

"Після рішення Всесвітньої організації охорони здоров'я оголосити новий коронавірус 2019 року надзвичайною ситуацією у сфері охорони здоров'я, що має міжнародне значення, сьогодні я оголошую, що коронавірус є надзвичайну ситуацію в області суспільної охорони здоров'я в Сполучених Штатах", - заявив Азар.

За його словами, дія режиму НС почнеться о 17:00 в неділю, 2 лютого. У зв'язку з цим уряд США вжиє тимчасових заходів для розширення можливостей з "активного і агресивного виявлення і стримування коронавірусу".

Зокрема, починаючи з 2 лютого, будь-який громадянин Сполучених Штатів, що повертається в США, який перебував у провінції Хубей у попередні 14 днів, буде піддаватися обов'язковому карантину терміном на 14 днів.

Окрім того, сказав Азар, президент США Дональд Трамп підписав постанову, яка тимчасово припиняє в'їзд в Сполучені Штати іноземних громадян, "які представляють ризик передачі нового коронавірусу 2019 року".

"У результаті іноземним громадянам, за винятком родичів громадян США і постійних жителів, які подорожували у Китай протягом останніх 14 днів, буде відмовлено у в'їзді в США протягом цього часу. Ще раз, ці дії набудуть чинності о 17:00, у неділю, 2 лютого", - додав міністр.

Як повідомляв УНН, кількість загиблих у результаті зараження коронавірусом у Китаї досягла 258 осіб.

Раніше на цьому тижні ВООЗ визнала міжнародною надзвичайною ситуацією поширення коронавірусу нового типу в Китаї.

Українські Національні Новини

Здоров'я