ukenru
ssha-vidreaguvali-na-prodovzhennya-v-rf-areshtu-ukrayinskim-moryakam

США відреагували на продовження в РФ арешту українським морякам

 • 7973 переглядiв

КИЇВ. 18 квітня. УНН. Посольство США у Києві назвало жахливим рішення російського суду про продовження тримання під вартою українських моряків. Про це УНН повідомляє з посиланням на заяву американського диппредставництва у Twitter.

"Рішення російського суду про несправедливе продовження тримання під вартою українських моряків – жахливе. Росія повинна негайно повернути Україні затриманих членів її екіпажу і судна та поважати суверенітет і територіальну цілісність України", - вказали у посольстві.

Нагадаємо, 17 квітня суд у Москві продовжив арешт всім 24 військовополоненим морякам. У ЄС відреагували, заявивши про очікування від Росії негайного та безумовного звільнення українських моряків.

Як повідомляв УНН, 25 листопада 2018 року прикордонні кораблі ФСБ РФ обстріляли і захопили три судна Військово-морських сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу", які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному морі в порт Маріуполь в Азовському морі. 24 українських моряків заарештували у Криму, згодом їх перемістили до російських СІЗО у Москві.

Рішення російського суду про несправедливе продовження тримання під вартою українських моряків – жахливе. Росія повинна негайно повернути Україні затриманих членів її екіпажу і судна та поважати суверенітет і територіальну цілісність України.

— U.S. Embassy Kyiv (@USEmbassyKyiv) 18 квітня 2019 р.

Українські Національні Новини

Політика