ukenru
ssha-ukrayini-sistema-pravosuddya-ne-maye-vikoristovuvatis-dlya-zvedennya-politichnikh-rakhunkiv

США – Україні: система правосуддя не має використовуватись для зведення політичних рахунків

 • 17035 переглядiв

КИЇВ. 18 червня. УНН. Система правосуддя демократичної країни не повинна використовуватися "для зведення політичних рахунків". Про це йдеться у коментарі посольства США в Україні, оприлюдненому у Twitter, передає УНН.

"В умовах демократії усі громадяни заслуговують на рівне та справедливе ставлення до себе, відповідно до закону. Система правосуддя не повинна використовуватися для зведення політичних рахунків", - наголосили дипломати.

У посольстві не конкретизували, чого саме стосується зазначена заява. Водночас, чимало користувачів соцмережі в коментарях до посту припустили, що мова йде про справу п’ятого президента України, народного депутата Петра Порошенка.

Нагадаємо, що Печерський районний суд Києва планував сьогодні розглянути клопотання про обрання запобіжного заходу Порошенку, а Офіс Генпрокурора мав наполягати на арешті Порошенка з альтернативою внесення застави.

Водночас, пізніше УНН стало відомо, що генеральний прокурор Ірина Венедіктова звернулася до Печерського районного суду Києва із заявою відкласти розгляд клопотання щодо обрання запобіжного заходу Порошенку через смерть його батька цього тижня.

Водночас, не виключено, що коментар також може стосуватися домашнього арешту активіста Сергія Стерненка, якого підозрюють в умисному вбивстві.

Як повідомлялося в УНН, Шевченківський районний суд Києва цього тижня відправив активіста Сергія Стерненка під цілодобовий домашній арешт у Одесу, на територію військової частини.

Пізніше суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення щодо зміни адреси для відбування цілодобового домашнього арешту.

All citizens in a democracy deserve to be treated equally and fairly under the law. The justice system should not be used for the purpose of settling political scores.

— U.S. Embassy Kyiv (@USEmbassyKyiv) June 18, 2020

Українські Національні Новини

Політика