ssha-sturbovani-tym-shcho-turechchyna-sluhuie-finansovym-prykhystkom-dlia-khamas-i-torhovym-tsentrom-dlia-rosii

США стурбовані тим, що Туреччина слугує фінансовим прихистком для ХАМАС і торговим центром для росії.

 • 24250 переглядiв

Керівник відділу санкцій адміністрації Байдена попередив турецьких чиновників, що слугуючи фінансовим притулком для ХАМАС і торговим центром для російської військової системи, Туреччина розпалює насильство на двох континентах. Зокрема Туреччина не перешкоджає фінансистам ХАМАС вести справи в країні, а торгівля Туреччини з рф, незважаючи на експортний контроль, різко зросла. Про це пише The Wall Street Journal, передає УНН.

Деталі

Представник Білого дому, керуючий відділом санкцій, як зазначається у матеріалі WSJ, попередив турецьких чиновників, що Туреччина розпалює насильство на двох континентах, слугуючи фінансовим притулком для ХАМАС і торговим центром для російської військової машини.

Незважаючи на санкції США, спрямовані проти фінансистів Хамасу протягом останнього десятиліття, Туреччина дозволила інвестиційним фірмам, холдинговим компаніям, брокерам з нерухомості та багатьом іншим підприємствам цієї групи працювати зі Стамбула

- інформує видання із посиланням на чиновників США. 

Також вказується, що заступник держсекретаря США з питань тероризму Браян Нельсон розмовляв з турецькими офіційними особами, оскільки Сполучені Штати стурбовані тим, що палестинське бойове угруповання ХАМАС збирає кошти в цій країні.

Ми глибоко стурбовані здатністю ХАМАС продовжувати збирати кошти та знаходити фінансову підтримку для можливих терактів у Туреччині

- цитується розмова Нельсона з журналістами після переговорів з турецькими офіційними особами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС планує 12 грудня представити план використання прибутків від заморожених російських активів - Bloomberg

Він додав, що турецькі офіційні особи нагадали йому, що ХАМАС не класифікується як терористична організація в їхній країні, але зазначили, що Туреччина не терпітиме порушення закону, включаючи відмивання грошей і пряме фінансування терактів.

Щодо відносин країни з рф - турецькі фізичні та юридичні особи ризикують потрапити під низку санкцій через постачання Росії товарів і послуг, заборонених західним експортним контролем, пише WSJ посилаючись на інформацію своїх джерел.

Нагадаємо

США також вжили жорстких заходів щодо ухилення від санкцій в Об'єднаних Арабських Еміратах, Туреччині та Китаї, на тлі того, як Міністерство фінансів країни заявило, що компанії, що базуються в цих країнах, продовжують відправляти до росії товари подвійного призначення високого пріоритету, включаючи компоненти, на які москва покладається для своїх систем озброєння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США та партнери вводять нові санкції у зв'язку із запуском супутника-розвідника Північною Кореєю

Ігор Тележніков

Політика

    Популярні

    Новини по темі