ssha-rozshyryly-sanktsii-proty-rosii-dodavshy-ponad-250-fizychnykh-ta-yurydychnykh-osib-shcho-spryiaiut-u-fiksuvanni-vpk-ta-opk-rf

США розширили антиросійські санкції: під обмеженнями ще понад 250 фізичних та юридичних осіб, що сприяють у фінансуванні ВПК та ОПК рф

 • 114354 переглядiв

США розширили санкції проти росії, націлені на майже 200 організацій та 30 фізичних осіб в середині держави, та ще на понад сотню тих, хто допомагає російській оборонній промисловості. Зокрема, санкції поширюються на суб'єкти третіх країн, які сприяють росії у військових зусиллях.

США розширили санкційний список по рф, додавши десятки фізичних і юридичних осіб, які сприяли у фінансуванні та підтримці військово-промислового та оборонно-промислового комплексів рф. Загалом нині санкції розширені проти майже 200 російських організацій та 30 фізичних осіб. Крім того, під обмеження потрапили фірми й громадяни з третіх країн. Про це пише УНН з посиланням на дані Держдепу й Мінфіну США.

Сполучені Штати сьогодні запроваджують санкції проти понад 250 фізичних та юридичних осіб у зв’язку з повномасштабним вторгненням росії в Україну. Державний департамент запроваджує санкції проти понад 100 юридичних та фізичних осіб, у тому числі тих, хто причетний до ухилення від санкцій, зміцнення спроможності росії вести війну проти України та зміцнення майбутнього виробництва та експорту енергії росії. У рамках цієї дії ми також визначаємо організації, причетні до розповсюдження військового обладнання та боєприпасів з Корейської Народно-Демократичної Республіки до росії.

– йдеться у повідомленні держсекретаря Ентоні Блінкена.

Деталі

У Мінфіні зазначили, що нові санкції спрямовані проти Військово промислового та оборонно-промислового комплексу рф, та структур, що його підтримують. Зокрема, обмеження торкнуться понад 150 фізичних та юридичних осіб, які допомагають росії підтримувати свої Збройні сили і їхнє матеріально-технічне забезпечення.

"Санкції спрямовані на мережі російських військових закупівель і тих, хто допомагає росії придбати верстати, обладнання та основні ресурси; і подальше обмеження використання Росією міжнародної фінансової системи для продовження війни в Україні", –зазначили у Мінфіні США.

Обмеження торкаються також перспективних проектів рф у енергетичному секторі й гірничорудній сфері. Як зазначається в документі, до чорного списку вписали близько 100 осіб, які підтримували війну рф в Україні та сприяли фінансово російським військовим.

У списку Мініфіну США вказана не лише назва фірми, на яку накладені обмеження, а й усі юридично значимі відомості про неї. Такі як адреса, податковий номер, прикріплена юридична особа.

АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО ЕКСПОБАНК, вул. Каланчевська Д. 29, вул. 2, Москва 107078, Росія; SWIFT/BIC EXPNRUMM; Веб-сайт www.expobank.ru; Дата заснування організації: 27 липня 1994 р.; цільовий тип фінансової установи; ІПН 7708397772 (Росія); Номер юридичної особи 25340021X4U05MWVVZ818; Реєстраційний номер 1217700369083 (Росія) [RUSSIA-EO14024].

- зазначено про один з російських банків, що потрапив під санкції.

Додатково

Окрім власне росіян та російських компаній, Державний департамент запроваджує санкції проти понад 100 юридичних та фізичних осіб, у тому числі тих, хто причетний до ухилення від санкцій у численних третіх країнах.

Кремль поступово перетворює росію на економіку військового часу, але військова машина Путіна не може вижити лише за рахунок внутрішнього виробництва. … Наші сьогоднішні санкції продовжують посилювати тиск на добровільних постачальників і мереж із третіх країн, які надають росії ресурси, які їй відчайдушно потрібні для нарощування та підтримки своєї військово-промислової бази, 

— заявила міністр фінансів Джанет Л. Єллен.

За сприяння росії у ведені війни під санкції США потрапили громадяни Пакистану, Китаю, Туреччини, Південної Кореї. Серед підсанкційних компаній є фірми з ОАЕ й КНР, а також постачальники з Сінгапуру, Таджикистану, Киргизії, Мальдівів, Швейцарії.

Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC) виконує зобов’язання, взяті лідерами G7, вживаючи заходів проти суб’єктів третіх країн, що матеріально підтримують війну росії проти України.

Зокрема, OFAC визначила мережу з чотирьох юридичних та дев’яти фізичних осіб, які сприяють російським військовим у закупівлі зброї та технологій китайського виробництва. Вони базуються не лише у росії, а й в КНР, Гонконзі та Пакистані.

Громадянин Китаю Ху Сяосюнь (Hu) використовував свою приватну оборонну компанію Jarvis HK Co., Ltd. (Jarvis), що базується в КНР, і мережу партнерів для координації продажу зброї та технологій китайського виробництва в росії.

 – розповіли про одного з фігурантів в Мінфіні США.

Довідково

Під обмеження, зокрема, підпали:

російський конструктор Олександр Захаров, який брав участь у розробці безпілотників "Ланцет", та члени його сім'ї,

заступники голови Мінпромторгу рф Віктор Євтухов та Олексій Безпрозванних,

заступник міністра цифрового розвитку Олег Качанов,

заступник голови Міненерго Анастасія Бондаренко,

заступник голови МНС Олексій Сєрко,

директор правового департаменту Мінекономрозвитку Лев Гершанок,

перший заступник голови парламенту Чеченської республіки Салман Закрієв та його син Якуб, генеральний директор АТ "Данон Росія",

підприємець Гліб Троценко,

банки рф, у тому числі ХКФ-банк, "Російський стандарт", ВБРР, Абсолют банк, СПБ біржа, Пошта банк, Русрегіонбанк, East West United Bank, "Бланк банк" (у минулому "Веста" - "дочка" МКБ) та Експобанк.

науково-технічний центр "Газпром нафти",

підприємства "Газпром нафта - Каталітичні системи",

МДТУ імені М. Е. Баумана,

ФАУ "Роскапбуд",

ЦІАМ (Центральний інститут авіаційного моторобудування імені П. І. Баранова),

НДЦ кібернетики та автоматики,

НВО МКМ,

АТ "Оптрон",

Інститут металургії РАН імені Байкова,

АФК "Система",

АТ "НВЦ "Спецнафтопродукт",

ТОВ "Промойл",

науково-виробниче об'єднання "Новатор",

виробник безпілотників ZALA,

корпорація AEON,

"СКАН",

ТОВ "Фрегат",

"Хорст",

"Флай Брідж",

АТ "ВНДІР-Прогрес",

"ОДК-Сатурн",

"Балтпромсервіс",

"Фам-груп",

"Фам-холдинг",

"Фам-роботікс",

"Русавтоматика",

"Ай машин технолоджі",

"Лазери та апаратура",

"Машинобудівний холдинг",

Магнітогорський завод прокатних валків,

Омутнінський металургійний завод,

"Векпром",

"Руст-95",

"Сибірський підшипник",

"Станким",

"Станкомашбуд",

"Станкопром",

"Уралдомноремонт-Єкатеринбург",

"Відіс груп",

"Інноваційні технології та матеріали",

"Інструментально-підшипникова компанія",

IRS Laser Tech,

"Фінвал",

Kami Group,

"Композит",

"Лама",

"Лазерні системи",

Alfa Machinery Group,

"Калінінград-Балттранс" (Калінінградська область),

"Річників інвест",

"Спецтехнотрейд" (Іжевськ),

"Еталон про",

венчурний фонд Sistema SmartTech,

російська громадська організація "Віче",

завод КДМ (Комплексні дорожні машини, Смоленськ),

завод НМЗ (Нижньокамський механічний завод, Нижнєкамськ),

завод ЗПУ (Завод підшипникових вузлів, Челябінськ),

завод ЗПП (Завод приладових підшипників, Самара),

ТОВ "Арктік СПГ - 2",

Bosphorus gate dis ticaret limsted sirketI,

Мінфін США також встановив 31 січня 2024 як крайній термін для завершення угод з "Арктик СПГ - 2".

Відзначимо, що включення у санкційний список означає заморожування активів у США та заборону американським громадянам та компаніям вести бізнес із його фігурантами.

Тетяна Салганік

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Економіка України  демонструє позитивні сигнали – Шмигаль

     • 32250 переглядiв

    Дубінського переведуть в окрему камеру

     • 29763 переглядiв

    Дружня та відверта: Зеленський про зустріч з сенаторами США

     • 26086 переглядiв