ssha-rozrobyly-plan-dlia-palestynskoi-avtonomii-z-upravlinnia-pisliavoiennoiu-hazoiu

В США планують, що оновлена адміністрація Палестинської автономії отримає контроль над післявоєнною Газою

 • 25105 переглядiв

Чиновники адміністрації президента США Джо Байдена витратили тижні на розробку багатоетапного плану, який враховує нові аспекти керування сектором Газа по завершенню війни. Стратегія передбачає, що саме палестинська влада повинна керувати смугою.

Про це пише Politico та повідомляє УНН.

Деталі

Багатоетапний післявоєнний план США, згідно з яким оновлена Палестинська адміністрація остаточно займе контроль над Сектором Газа, як пише видання поки не є достатньо досконалим рішенням, але американські офіційні особи вважають його найкращим з інших варіантів для території, де війна між Ізраїлем і бойовиками ХАМАС призвела до багатьох нищівних наслідків, тисяч загиблих та понад 1,5 мільйона переміщених осіб. Зазначається, що подібний план може поставити США на шлях зіткнення з ізраїльським урядом.

Згідно з інформацією Politico, що посилається на слова двох американських чиновників, один з яких є співробітником Державного департаменту Білого дому, з середини жовтня посадовці виклали частини стратегії в численних позиційних документах і на міжвідомчих зустрічах серед учасників, які знайомі з дискусіями.

Існують пропозиції, що "оновлена" Палестинська влада повинна керувати смугою, але як це може працювати, поки публічно не розкривається. Американські стратеги кажуть про найвигідніший варіант, який відповідає зазначеним вище планам, оскільки Палестинська влада, яка наразі керує частинами Західного берега вже давно зазнає звинувачень у корупції та неефективності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ізраїль розслідує підозрілу торгівлю акціями перед атаками ХАМАС 7 жовтня

Загальне бачення, яке випливає з внутрішніх переговорів, полягає в багатоетапній реконструкції Гази після того, як завершаться важкі бої між ізраїльськими військами та бойовиками ХАМАС. Відразу після цього будуть потрібні міжнародні сили, щоб стабілізувати регіон, а потім саме оновлена Палестинська адміністрація перейме на себе управління на довгострокову перспективу.

Ключовими частинами плану зокрема є збільшення допомоги, пов'язаної з безпекою, яку Бюро з міжнародних питань боротьби з наркотиками та правоохоронної діяльності Державного департаменту США пропонує Палестинській автономії.

Зрештою, ми хочемо мати палестинську структуру безпеки в постконфліктній Газі

- повідомив виданню високопоставлений чиновник адміністрації Байдена. 

Як зазначає американське видання щодо вищезазначеного планування наразі зберігається опір прем’єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху, який фактично виключив майбутню роль палестинської влади в Газі. Ізраїльські офіційні особи здебільшого не бажають обговорювати нічого іншого, крім поточної війни, яка була спричинена жорстоким нападом ХАМАС 7 жовтня, у результаті якого загинуло близько 1200 ізраїльтян.

Нагадаємо

Армія оборони Ізраїлю активно діє проти опорних пунктів ХАМАС у Джабалії. Також ізраїльські військові здійснили цілеспрямовану атаку на центр управління ХАМАС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США запросили Зеленського виступити на закритому брифінгу для сенаторів

Ігор Тележніков

Політика

    Популярні

    Новини по темі