ssha-poperedzhaiut-pro-kinets-rezhymu-kndr-u-razi-zastosuvannia-yadernoi-zbroi

США попереджають про кінець режиму КНДР у разі застосування ядерної зброї

 • 35841 переглядiв

США попередили, що ядерна атака Північної Кореї призведе до кінця режиму Кіма, і запевнили, що дадуть рішучу відповідь на будь-яку агресію КНДР.

Застосування ядерної зброї Північною Кореєю стане кінцем для правлячого режиму. Про це йдеться у заяві Білого дому за підсумками засідання спільної ядерної консультативної групи США та Південної Кореї, передає УНН.

Деталі

США підтвердили своє зобов’язання щодо стримування можливої агресії КНДР, підкріплене повним спектром можливостей США, включаючи ядерну складову.

Будь-яка ядерна атака Північної Кореї проти Сполучених Штатів або їхніх союзників є неприйнятною та призведе до кінця режиму Кіма. Американська сторона повторила, що будь-яка ядерна атака КНДР проти Республіки Корея буде зустрінута швидкою, приголомшливою, і рішучою відповіддю

йдеться у заяві.

Загрожує європейській безпеці: у Фінляндії занепокоєні поглибленням співпраці рф з Іраном, Китаєм та КНДР12.12.23, 15:20

Контекст

Північна Корея регулярно проводить навчальні та тестові пуски балістичних ракет, здатних нести ядерну боєголовку. У жовтні Пхеньян пригрозив завдати ядерного удару по американському авіаносцю біля берегів Південної Кореї.

21 листопада КНДР запустила розвідувальний супутник. У відповідь 22 листопада Республіка Корея оголосила про часткове зупинення дії міжкорейської угоди про зниження напруженості. Цей захід стосувався положення про безполітні зони. 23 листопада в Міноборони КНДР заявили, що більше не дотримуватимуться всі угоди і відновлять застосування заходів, заборонених документом.

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі