ssha-perekhopili-sche-4-rosiyski-viyskovi-litaki-poblizu-alyaski

США вдруге за дві доби перехопили ще 4 російські військові літаки поблизу Аляски

 • 533240 переглядiв

Деталі

Командування повітряно-космічної оборони Північної Америки (NORAD) заявило, що російські літаки залишалися в міжнародному повітряному просторі, коли їх перехоплювали, і не входили до повітряного простору Канади чи США.

Командування наголосило, що російська військова діяльність є звичайним явищем поблизу так званої зони ідентифікації ППО Північної Америки (ADIZ), і заявило, що польоти "не розглядаються як загроза, а дії не розглядаються як провокаційні".

"NORAD відстежує та точно ідентифікує іноземні військові літаки, які входять до ППО. NORAD регулярно відстежує пересування іноземних літаків і, за потреби, супроводжує їх із ППО", — йдеться у заяві.

У четвер російські літаки включали Ту-95 BEAR-H, винищувачі Су-30 та винищувачі Су-35, йдеться у повідомленні.

Їх перехопили два винищувачі п'ятого покоління NORAD F-35A за підтримки двох додаткових винищувачів F-16, одного літака далекого радіолокаційного виявлення E-3 Sentry та двох літаків KC-135 Stratotanker, які використовуються для дозаправки літаків у повітрі.

"NORAD використовує багаторівневу захисну мережу супутників, наземних радарів, бортових радарів та винищувачів для відстеження та ідентифікації літаків та інформування про відповідні дії. Ми, як і раніше, готові використовувати низку варіантів реагування для захисту суверенітету Північної Америки та Арктики".

Додамо

За даними NORAD, щороку відбувається від шести до семи таких перехоплень. Останнє перехоплення відбулося у вівторок, коли пара винищувачів F-16 відправила назад чотири російські літаки.

Зона розпізнавання ППО (ADIZ) - це периметр, у якому відстежується повітряний рух поза національного повітряного простору, щоб забезпечити додатковий час реагування у разі ворожих дій.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Зеленський заявив, що новий наступ росії вже почався

     • 2840320 переглядiв

    Гренландці звинувачують Данію в порушенні прав людини

     • 582396 переглядiв