ssha-peredadut-ukraini-metal-dlia-budivnytstva-zakhystu-enerhoobiektiv-vid-rosiiskykh-atak

США передадуть Україні метал для будівництва захисту енергооб'єктів від російських атак

 • 25878 переглядiв

USAID надає Україні 20 000 тонн металу для будівництва захисних споруд на енергетичних об'єктах. Металопрокат надається на безоплатній основі, що сприяє швидкому будівництву захисних споруд для енергетичної інфраструктури.

Американське агентство з міжнародного розвитку (USAID) надасть Україні 20 тисяч тонн металу для будівництва споруд захисту енергооб'єктів. Про це повідомляє Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України, передає УНН.

Деталі

У відомстві зазначили, що уряд США через USAID фінансує проєкт енергетичної безпеки України, згідно з яким країна вже отримала першу партію 5 тисяч тонн металу, який використовують при спорудженні антидронових захисних споруд у західних, центральних та південних регіонах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні відключення світла можливі, проте цього року ми більш захищені ППО - директор "Гарантованого покупця"

Держагентство відновлення та розвитку інфраструктури зазначає, що арматура є найдорожчим матеріалом у проєкті.

Відсоток арматури у проєкті – один із найбільших по обсягу і вартості. Отримуємо метал у якості благодійної допомоги. Це важливий внесок у захист енергетичної інфраструктури України та швидкого будівництва захисних споруд 

- розповіла заступниця голови Агентства відновлення Валерія Іванова. 

Доповнення

Проєкт із забезпечення будівництва металом реалізує компанія Tetra Tech ES, яка є підрядником USAID в межах підписаного раніше меморандуму про взаєморозуміння.

Агентство зазначає, що компанія закуповує метал в українського виробника, після чого його транспортують на будівництво, де вже застосовується перша партія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До зими готові: енергосистема України отримала три рівні захисту

Загалом до другого рівня захисту відносяться 22 підстанції, 63 автотрансформатори у 14 областях, а бетонні конструкції навколо основної мережі Укренерго зводяться з березня 2023 рок

У відомстві наголошують, що рішення про захист енергетичних обʼєктів було прийнято урядом та Генеральним штабом ЗСУ, тоді як Агентство працює спільно з НЕК "Укренерго", яке формує завдання на проєктування та будівництво.

Нагадаємо

Голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький заявив, що цього року щільність протиповітряної оборони вища, росіянам буде набагато важче пошкодити та знищити підстанції та електростанції.

Володимир Омельченко

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    На Багамах американка загинула внаслідок нападу акули

     • 25047 переглядiв