ssha-obmirkovuyut-yak-reaguvati-na-mozhlivu-eskalatsiyu-u-viyni-v-ukrayini-z-boku-rf-rozglyadayutsya-rizni-stsenariyi

США обмірковують, як реагувати на можливу ескалацію у війні в Україні з боку рф. Розглядаються різні сценарії

 • 133707 переглядiв

КИЇВ. 3 жовтня. УНН. У зв'язку зі зростаючими побоюваннями ескалації війни в Україні, США обмірковують, як реагувати на низку потенційних сценаріїв, включаючи побоювання, що росіяни можуть застосувати тактичну ядерну зброю, згідно з трьома джерелами CNN, поінформованими про останні розвіддані, інформує УНН.

Деталі

США з самого початку війни розробляли плани реагування на непередбачувані обставини, в тому числі на можливість того, що путін може піти на ескалацію, зробивши крок, близький до ядерної атаки на Україну через те, що одне джерело назвало "ядерною демонстрацією", як потенційний військовий удар по Запорізькій АЕС чи підрив ядерної бомби.

Офіційні особи попереджають, що США не виявили підготовки до завдання ядерного удару. Проте експерти розглядають їх як потенційні варіанти, до яких США мають підготуватися, оскільки Москва анексувала нові території України.

У п'ятницю на церемонії, на якій путін оголосив про незаконну анексію чотирьох областей України, він заявив, що росія використовуватиме "всі доступні засоби" для захисту територій, додавши, що США "створили прецедент" ядерних ударів внаслідок бомбардувань Хіросіма та Нагасакі у Другій світової війни.

"путін здатний на все, - заявив CNN член комітету палати представників від Демократичної партії Майк Куіглі, зазначивши, що поки що немає доказів підготовки до такої атаки, Куіглі додав: "Ви повинні ставитись до нього серйозно".

США вивчають низку потенційних сценаріїв, щоб мати плани на випадок непередбачених обставин того, як вони та їхні партнери реагуватимуть на будь-які такі атаки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США дізнаються, якщо росія готуватиме ядерний удар - експерти

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Завтра в Україні не планують відключати світло

     • 35219 переглядiв

    Від Іспанії буде додаткова ППО – Зеленський

     • 63671 переглядiв

    Україна та Португалія підписали угоду про безпеку

     • 61040 переглядiв

    Новини по темі

    Ще сім суден вийшли з портів України "зерновим коридором"

     • 121057 переглядiв

    ОК "Південь": ворог на деяких напрямках залишає позиції

     • 131153 переглядiв