ssha-blizki-do-togo-schob-peredati-ukrayini-raketi-velikoyi-dalnosti-atacms-wsj

США близькі до того, щоб передати Україні ракети великої дальності ATACMS - WSJ

 • 694006 переглядiв

КИЇВ. 29 червня. УНН. США близькі до схвалення передачі далекобійних ракет ATACMS Україні. Про це повідомляє Wall Street Journal з посиланням на американських і європейських офіційних осіб, передає УНН.

Цитата

«Чиновники заявили, що питання перебуває на розгляді на найвищому рівні. Але офіційні особи в США і Європі побачили ознаки того, що раніше неохоче налаштовані кола уряду США, а саме Білий дім, дійшли висновку про нагальну необхідність підтримати боротьбу України найближчими тижнями», - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що на тлі внутрішніх заворушень у росії, де на вихідних засновник загону найманців «вагнера» влаштував невдалий заколот, офіційні особи США та Європи визнали, що зараз, можливо, настав час натиснути на газ.

Доповнення

Посол України в США Оксана Маркарова заявила, що США "змінили тональність" у питанні постачання далекобійних ракет ATACMS для України.

Раніше голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі заявив, що США поки що не готові постачати Україні ракети великої дальності ATACMS, але розглядають інші варіанти допомоги.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У низці областей України повітряна тривога

     • 1431548 переглядiв

    Колишній віцепрезидент США Пенс прибув до Києва

     • 595230 переглядiв