sproshchuie-umovy-dlia-biznesu-rada-ukhvalyla-velykyi-derehuliatsiinyi-zakonoproekt

Спрощує умови для бізнесу: Рада ухвалила великий дерегуляційний законопроект

 • 38621 переглядiв

Верховна Рада ухвалила важливий дерегуляційний законопроект №7331, який спрощує умови для бізнесу під час воєнного стану, дозволяючи йому працювати на основі декларацій без отримання дозволів та продовжуючи дію існуючих ліцензій до кінця воєнного стану.

Верховна Рада ухвалила великий дерегуляційний законопроект №7331 щодо спрощення умов для бізнесу на час воєнного стану, повідомив у середу народний депутат Ярослав Железняк, пише УНН.

Деталі

"Рада прийняла великий дерегуляційний законопроект №7331 щодо спрощення умов провадження господарської діяльності в період воєнного (надзвичайного) стану в Україні. "За" в цілому - 237", - написав Железняк у Telegram.

З його слів, основні положення такі:

  • Суб’єкти господарювання набуватимуть права на провадження окремих видів господарської діяльності у період воєнного стану на підставі подання до відповідних органів ліцензування, дозвільних органів та ЦНАПів декларації про провадження господарської діяльності без отримання документів дозвільного характеру, одержання яких передбачено законодавством. 
  • Такі декларації будуть чинними у період дії воєнного стану та до кінця календарного року, у якому припинено або скасовано воєнний стан, але не менше трьох місяців з дня його припинення чи скасування. Уже видані ліцензії продовжують строк своєї дії до кінця воєнного стану, але не менше трьох місяців з дня його припинення чи скасування. 
  • На період воєнного стану зупиняється проведення планових перевірок органів ліцензування щодо додержання вимог законодавства у сфері ліцензування. 
  • Окрім того, Кабмін визначатиме порядок подання декларації, перелік відомостей, які вносяться до декларації, та перелік видів господарської діяльності, які не можуть здійснюватися суб’єктами господарювання на підставі подання такої декларації.

Держпраці позбавляють невластивих функцій у межах дерегуляції23.05.24, 09:57

Юлія Шрамко

Економіка

    Популярні

    Новини по темі