ukenru
sproschennya-otrimannya-gromadyanstva-ukrayini-dlya-inozemnikh-biytsiv-oos-ukhvalili-zakon

Спрощення отримання громадянства України для іноземних бійців ООС: ухвалили закон

 • 20774 переглядiв

КИЇВ. 14 грудня. УНН. Верховна Рада ухвалила зміни до закону "Про громадянство України" щодо спрощеного набуття громадянства України іноземцями та особами без громадянства, які брали участь у захисті територіальної цілісності та недоторканності України на Донбаі (№ 5630), пише УНН.

За проголосували 285 народних депутатів.

Деталі

Метою закону є реалізація указу Президента України від 13 серпня 2019 року № 594/2019 "Питання спрощення набуття громадянства України іноземцями та особами без громадянства, які брали (беруть) участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони України, та громадянами Російської Федерації, які зазнали переслідувань через політичні переконання".

Згідно з пояснювальною запискою, метою законопроекту № 5630 є спрощення порядку набуття громадянства України для наступних осіб:

  • громадянами Російської Федерації, які зазнали переслідувань через політичні переконання;
  • іноземцями і особами без громадянства, що в установленому законодавством України порядку проходили (проходять) військову службу за контрактом у Збройних Силах України та/або брали безпосередню участь в антитерористичній операції;
  • особами, які мають визначні заслуги перед Україною.

Раніше

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський заявив, що відомство готове видавати ID-картку громадянина України іноземцям, які воюють за незалежність України на Донбасі, як тільки будуть ухвалені відповідні законодавчі зміни.

Українські Національні Новини

Політика