ukenru
spravzhniy-avtor-frazi-pro-rosiyskiy-korabl-prikordonnik-zi-zmiyinogo-yogo-vizvolili-z-polonu-dpsu

Справжній автор фрази про російський корабль - прикордонник зі Зміїного. Його визволили з полону - ДПСУ

 • 149033 переглядiв

КИЇВ. 23 травня. УНН. Справжнього автора фрази про російський корабель, прикордонника з “Острова Зміїний”, дістали з полону. Про це повідомляє пресслужба Державної прикордонної служби України, передає УНН.

Цитата

“Це мій підлеглий. Він перебував півтора місяця в полоні, наразі на свободі", - заявив в ефірі телемарафону начальник прикордонної застави "Острів Зміїний" Богдан Гоцький.

Деталі

Гоцький підтвердив, що доступ до радіостанції мали лише прикордонники. За його словами росіяни, які висунули вимогу захисникам Зміїного здатися, також пропонували роботу та велику зарплату. Одному з військовослужбовців урвався терпець і він вказав напрямок російському кораблю. Ім'я героя поки що не розкривають.

Контекст

Раніше повідомлялося, що автором фрази: “Рускій воєнний корабль, іді на х*й” є Роман Грибов.

Коли 24 лютого 2022 року росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, крейсер "Москва" і патрульний корабель “Васілій Биков” під час битви за острів Зміїний вимагали від українських прикордонників і військових здатися у полон.

Під час закликів орки називали себе "російським військовим кораблем" і погрожували завдати по Зміїному "ракетно-бомбового удару". На що українські захисники надали достойну відповідь, яка стала символом українського спротиву у війні з росією.

Роман Грибов повернувся із полону на Черкащину 29 березня.

Українські Національні Новини

Суспільство