ukenru
spravu-alperina-gotuyut-dlya-peredachi-do-sudu-sitnik

Справу Альперіна готують для передачі до суду - Ситник

 • 20214 переглядiв

КИЇВ. 13 червня. УНН. Справу одеського бізнесмена Вадима Альперіна, якого підозрюють у реалізації корупційних схем на митниці, готуються передати до суду. Про це під час брифінгу розповів директор НАБУ Артем Ситник, передає кореспондент УНН.

"Що стосується справи пана Альперіна, то ця справа готується для передачі до суду. Там великий обсяг матеріалів, у тому числі і отриманих з інших країн, тому що контрабанда - це операції, що здійснюються не тільки на території України, а й за межами", - повідомив Ситник.

Він також додав, що співпрацюють з Мінфіном для остаточного формування суми збитків для бюджету, що будуть фігурувати у цьому провадженні.

"Я ще нагадаю, що у цій справі накладено арешт більш ніж на 400 млн грн", - сказав директор НАБУ.

Раніше УНН писав, що Антикорупційний суд поклав обов’язки на Альперіна.

Вищий антикорупційний суд не продовжив дію обов’язків, покладених на одеського бізнесмена Вадима Альперіна, якого підозрюють у справі щодо схеми на митниці, оскільки Апеляційна палата ВАКС змінила йому запобіжний захід.

Нагадаємо, за Альперіна внесли заставу.

Як повідомлялося, Апеляційна плата Вищого антикорупційного суду стягнула в дохід держави понад 35 млн грн з одеського “хрещеного батька контрабанди” Вадима Альперіна, підозрюваного у справі щодо схеми на митниці. Також суд та палата збільшила розмір застави до 76,6 млн грн, тобто Альперіну потрібно було доплатити ще 41,6 млн грн.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП