ukenru
sprava-pidkupu-nachalnyka-sumskoi-mva-odnoho-z-deputativ-oblrady-vidpravyly-pid-vartu

Справа підкупу начальника Сумської МВА: одного з депутатів облради відправили під варту

 • 50504 переглядiв

Двох депутатів Сумської обласної ради затримали за спробу дати хабар у розмірі $100 000 голові Сумської міської військової адміністрації за об'єднання двох медичних закладів та призначення одного з них керівником об'єднаної лікарні.

Слідчий суддя ВАКС відправив одного з депутатів, якого підозрюють у спробі підкупу начальника Сумської МВА, під варту до 24 травня, передає УНН із посиланням на САП.

28 березня 2024 року слідчий суддя ВАКС розглянув та частково задовольнив клопотання детективів НАБУ, погодженого прокурором САП, про застосування запобіжного заходу до одного з депутатів Сумської обласної ради 

- йдеться у повідомленні.

Деталі

Суд застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 24.05.2024 включно.

Попри те, що у клопотанні прокурор просив визначити заставу у розмірі 10 млн грн, слідчий суддя застосував до підозрюваного заставу у розмірі 3 млн 28 тис. грн.

Після ознайомлення з повним текстом рішенням суду буде вирішено питання щодо його оскарження.

Додамо

Як вже повідомлялось, 100 тис. доларів США депутати пропонували начальнику Сумської міської військової адміністрації за об’єднання двох медичних установ, що забезпечило б збільшення фінансування, а також за залишення на посаді керівника цієї об’єднаної лікарні однієї з осіб, яка і надавала неправомірну вигоду. Крім того, особи обіцяли надавати посадовцям військової адміністрації 10-20% від виділеного обсягу бюджетного фінансування новоствореного медзакладу.

Спроба підкупу начальника Сумської МВА: двом місцевим депутатам повідомили про підозру 27.03.24, 18:57 • [views_0]

Депутатів затримано на "гарячому" одразу після надання ними першої частини обумовлених коштів - 50 тис. доларів.