ukenru
sprava-nasirova-vaks-doslidiv-sche-chotiri-tomi-dokaziv

Справа Насірова: ВАКС дослідив ще чотири томи доказів

 • 9696 переглядiв

КИЇВ. 5 жовтня. УНН. Вищий антикорупційний суд дослідив ще чотири томи письмових доказів у справі ексголови Державної фіскальної служби Романа Насірова та керівника департаменту ДФС Володимира Новікова. Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"На засіданні суд продовжив дослідження письмових доказів сторони обвинувачення та дослідив 4 томи матеріалів", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що наступне засідання у справі призначено на 9:00 6 жовтня 2020 року.

Як повідомляв УНН, ВАКС розпочав дослідження доказів у справі Насірова наприкінці 2019 року.

Нагадаємо, колишній голова ДФС Роман Насіров та керівник департаменту Володимир Новіков обвинувачуються у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). Крім того, ексголові ДФС інкримінують вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Сторона обвинувачення вважає, що колишній голова ДФС протягом 2015-2016 років, діючи в інтересах народного депутата України 8-го скликання, особисто ухвалив низку безпідставних та незаконних рішень про розстрочення податкового боргу та зобов’язань ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр". Це спричинило тяжкі наслідки у вигляді ненадходження обов’язкових платежів до державного бюджету у сумі понад 2 млрд грн.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП