sprava-nardepa-alyeksyeyeva-v-ofisi-genprokurora-zayavili-pro-skladnist-dokumentuvannya-zlochinu

Справа нардепа Алєксєєва: в Офісі Генпрокурора заявили про складність документування злочину

 • 547066 переглядiв

КИЇВ. 30 червня. УНН. Документування злочину у справі нардепа від «Європейської солідарності» Сергія Алєксєєва було складним, тому що підозрюваний обізнаний про форми й методи такої роботи правоохоронців, зважаючи на фах та діяльність. Про це повідомив заступник Генпрокурора Антон Войтенко під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

Цитата

"Документування у зазначеному провадженні було не простим, навіть складним, тому що підозрюваний обізнаний про форми й методи документування того виду злочинів, оскільки є заслуженим юристом України, має адвокатський досвід і є головою підкомітету з питань діяльності органів правопорядку комітету ВРУ з питань правоохоронної діяльності", - розповів Войтенко.

За його словами, попри це завдяки злагодженим діям оперативного підрозділу, прокурорів, слідчих ДБР незаконну діяльність зазначеного народного обранця було припинено.

Також під час брифінгу продемонстрували аудіозапис, який підтверджує те, що нардеп застосовував заходи щодо маскування своїх злочинних дій.

"У діалозі (з іноземцем - ред.) нардеп говорив про те, що може бути прослуховування, він розуміє, що його дії незаконні, тому намагається їх якомога краще завуалювати і зробити непомітними для правоохоронців у разі такого документування", - сказав Войтенко.

Нагадаємо

Служба безпеки спільно з Державним бюро розслідувань задокументувала злочинні дії одного із чинних народних депутатів України Сергія Алєксєєва, якого підозрюють у вимаганні коштів з громадянина однієї із європейських країн. За даними правоохоронців, за 50 тис. дол. нардеп обіцяв іноземцю своє сприяння в уникненні екстрадиції.

Сергію Алєксєєву повідомили про підозру у шахрайстві, також правоохоронці провели за місцем його проживання невідкладні слідчі дії.

До суду скеровано клопотання про обрання запобіжного заходу Алєксєєву. Проситимуть арешт з альтернативою внесення застави обсягом 10 млн грн.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Вплив легалізації на розвиток казино в Україні

     • 565740 переглядiв

    Угоди "територія в обмін на мир" примітивні - Подоляк

     • 617814 переглядiв