ukenru
sprava-krymskykh-musulman-politviaznia-tofika-abdulhaziieva-perevedeno-v-reanimatsiiu-tiuremnoi-likarni-v-cheliabinsku-krymska-solidarnist

Справа кримських мусульман: політв'язня Тофіка Абдулгазієва переведено в реанімацію тюремної лікарні в Челябінську - "Кримська солідарність"

 • 31455 переглядiв

Кримський мусульманський активіст Тофік Абдулгазієв, який перебуває в ув'язненні в росії, був доставлений з в'язниці в туберкульозну лікарню в критичному стані з невідомим діагнозом.

Фігуранта другої сімферопольської "справи кримських мусульман" Тофіка Абдулгазієва доставили з російської в'язниці в туберкульозну лікарню в Челябінську. Про це пише "Кримська солідарність" посилаючись на слова його дружини Аліє Куртаметової, передає УНН.

Політв'язня Тофіка Абдулгазієва доправили з в'язниці у Верхньоуральську в спеціалізовану туберкульозну лікарню № 3 ГУФСВП у Челябінську в критичному стані з невідомим діагнозом.

- ідеться в повідомленні.

Деталі

Діагноз Тофіка Абдулгазієва знають співробітники ФСВП і тюремної лікарні, але його не повідомляють рідним телефоном.

Лікар сказав, що є такий, але інформацію дати не може. Сказав, що стан середньої тяжкості. Сьогодні зателефонувала знову в лікарню, щоб дізнатися як він. Сказали стан важкий, перевели в реанімацію - інтоксикація. Посилено капають.

 - розповіла дружина кримського політв'язня.

Активісти також повідомили, що раніше ув'язненого відвідував адвокат і повідомив родичам, що Тофік Абдулгазієв сильно схуд - на 15 кілограмів. Крім цього він скаржився на болі в суглобах рук і ніг. Йому стало важко стискати й розтискати пальці рук - він навіть не може тримати ложку. А через гострий біль у п'яті він не міг наступати на ногу. Він не може нормально пересуватися і виходити на прогулянку.

В'язниця і система лікарень ФСВП не розкривають реальну картину стану здоров'я пацієнта. Тофіку необхідно провести незалежне обстеження, яке встановить справжній діагноз. Це питання життя людини.

- прокоментував адвокат Еміль Курбедінов.

Адвокат має намір звернутися зі скаргами в різні відомства щодо стану Тофіка Абдулгазієва.

фсб россии в Крыму устроила обыски в домах крымских татар05.03.2024, 11:14 • [views_0]

Нагадаємо

Активіста "Кримської солідарності" доправили до в'язниці міста Верхньоуральська в липні 2023 року.

До арешту й ув'язнення  Абдулгазієв брав участь в організації заходів для дітей кримських політв'язнів. Був активістом "Кримської солідарності", звукооператором, учасником проекту "Кримське дитинство".

Оккупационный суд Крыма оштрафовал мусульманскую общину "Алушта" на 100 тысяч рублей за хранение книг исламских богословов – "Крымская солидарность"20.12.2023, 23:45 • [views_0]

У травні 2022 року Південний окружний військовий суд Ростова-на-Дону засудив Тофіка Абдулгазієва за звинуваченням у причетності до забороненої в Росії ісламської партії "Хізб ут-Тахрір". Його засудили до 12 років позбавлення волі в колонії суворого режиму з першими 5 роками у в'язниці.

Тетяна Салганік

Війна