sprava-krayanu-virishuyetsya-pitannya-schodo-zvernennya-pro-povtorne-nakladennya-obovyazkiv-na-trukhanova

Справа "Краяну": вирішується питання щодо звернення про повторне накладення обовʼязків на Труханова

 • 203597 переглядiв

КИЇВ. 19 липня. УНН. Наразі вирішується питання щодо звернення до суду з клопотанням про повторне накладення процесуальних обовʼязків на мера Одеси Геннадія Труханова. Про це УНН повідомляє з посиланням на САП.

Деталі

Повідомляється, що 16 червня прокурор САП звернувся до ВАКС з клопотанням про продовження строків обовʼязків. Проте суд так і не встиг розглянути указане клопотання у відповідні строки. Як наслідок, строк дії обовʼязків у обвинуваченого сплив 5 липня.

Цитата

«Наразі вирішується питання щодо звернення до суду з клопотанням про повторне накладення процесуальних обовʼязків на указану особу», - йдеться в повідомленні.

У САП повідомили, що наступне засідання у справі призначено на 26 липня.

Доповнення

З мера Одеси Геннадія Труханова зняли електронний браслет, тому що ВАКС не встиг розглянути клопотання про продовження йому обов’язків.

4 травня Вищий антикорупційний суд відправив під варту міського голову Одеси з можливістю внесення застави у розмірі понад 13 млн грн.

Згодом за мера Одеси Геннадія Труханова внесли 13,42 млн грн застави.

Слідство вважає, що Труханов у період з липня до грудня 2016 року спільно з іншими посадовцями мерії та приватної компанії заволодів коштами місцевого бюджету Одеси в сумі 185 млн грн під виглядом придбання будівлі збанкрутілого заводу "Краян" за свідомо завищеною вартістю.

1 червня 2018 року антикорупційні органи завершили розслідування в цій справі. У липні 2019 року Малиновський районний суд Одеси визнав невинуватими Труханова та інших посадовців у розтраті 92 млн грн.

Пізніше апеляція ВАКС скасувала виправдувальний вирок, і тепер цю справу скерували на повторний розгляд до Вищого антикорсуду.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Справа "Краяну": з Труханова зняли електронний браслет

     • 217688 переглядiв