sprava-brakovanikh-bronezhiletiv-sud-obrav-zapobizhniy-zakhid-odnomu-z-visokoposadovtsiv-minoboroni

Справа бракованих бронежилетів: суд обрав запобіжний захід одному з високопосадовців Міноборони

 • 10414 переглядiв

КИЇВ. 11 листопада. УНН. Печерський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави генерал-майору, начальнику Головного управління Міністерства оборони України, який є підозрюваним у справі закупівлі 11 тисяч неякісних бронежилетів для Збройних Сил України. Про це повідомив директор ДБР Роман Труба у Telegram, передає УНН.

"Тримання під вартою або застава у 76 млн грн – такий запобіжний захід обрано генерал-майору, начальнику Головного управління Міністерства оборони України, який є підозрюваним у кримінальному провадженні за фактом закупівлі неякісного речового майна за завищеною ціною для Збройних Сил України. Таке рішення щойно виніс Печерський районний суд міста Києва", - написав Труба.

За його словами, залишилося обрати запобіжні заходи ще для чотирьох підозрюваних.

"Поки що лише для чотирьох – їх буде більше", - додав Труба.

Також Труба нагадав, що слідство вважає, що ці люди, умисно, за попередньою змовою, закупили для військових тисячі бракованих бронежилетів. Те, що вони прострілюються, доведено експертизами. Вартість укладеного договору – 176 млн грн.

"І ще, я розумію, що оприлюднення переписок – один із останніх трендів. Але публікувати фото, на яких нічого не видно, та робити розшифровку переписки, якої насправді не було – чергова підміна інформаційної реальності. Ті, хто обговорює і поширює скандальну "переписку" ДБРівця, хоча б відкрийте ці фото та подивіться, що на них нічого немає", - написав Труба.

Нагадаємо, Генпрокуратурою повідомлено про підозру п’ятьом посадовцям Міністерства оборони України, яким інкримінують бездіяльність, що призвела до закупівлі 11 тисяч неякісних бронежилетів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Українці стали менше довіряти армії і Президенту - опитування

     • 16033 переглядiв

    SpaceX запустила 60 супутників Starlink в космос

     • 20803 переглядiв

    Президента хочуть підставити з демонополізацією спирту - Кубів

     • 10133 переглядiв

    Кількість жертв циклону "Бульбуль" в Індії та Бангладеш зросла до 24

     • 13205 переглядiв