spozhivannya-myasa-v-ukrayini-prodovzhuye-skorochuvatisya-a-loza

Споживання м'яса в Україні продовжує скорочуватися – А.Лоза

 • 5434 переглядiв

Так, за словами А.Лози, обвал експорту свинини та активізація поширення АЧС територією України стали чинниками, що мали безпосередній вплив на свинарську галузь у 2016 році.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Справжні винуватці катастрофічних масштабів АЧС в країні не покарані.

“Для представників свинарської галузі 2016-й видався доволі важким, особливо перше півріччя. На це вплинула низка факторів. Насамперед треба відзначити те, що впродовж 2014-2015 років суттєво скоротилося споживання м’яса (і свинини зокрема) — понад 22%. Цьогоріч ситуація залишалася незмінною, і лише на кінець 2016-го з дуже обережним оптимізмом можна прогнозувати її покращення. Серед інших чинників, які впливали на галузь, — обвал експорту свинини через закриття основного реципієнта — Росії; активізація поширення АЧС територією України”, — сказав він.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, загалом, експорт свинини за 9 міс. поточного року впав у 20 разів.

У ВРУ переконані, що експортний ринок української свинини сьогодні знищено з вини Держпродспоживслужби.

Збитки через АЧС вже сягнули більше 1 млрд грн.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Споживання м'яса в Україні продовжує скорочуватися – А.Лоза

     • 5434 переглядiв

    На Рівненщині запрацювала перша резиденція Святого Миколая

     • 18955 переглядiв

    Адвокати пікетували ГПУ, вимагаючи у Ю.Луценка вибачитися

     • 25556 переглядiв